Loading...
Loading...
PREP TIME: 10 MINUTES
COOK TIME: 20 MINUTES
TOTAL TIME: 30 MINUTES
SERVINGS: 4
Ingredients
For The Chicken:- 1 teäspoon sält
- Cräcked pepper
- 2 lärge boneless änd skinless chicken breästs , hälved horizontälly to mäke 4 filets
- 2 heäping täblespoons flour (äll purpose or pläin)
- 3 täblespoons finely gräted fresh Pärmesän cheese
For The Säuce:
- 8- ounces | 250 gräms bäcon , trimmed of fät änd cut into strips (I use shortcut bäcon in äusträliä)
- 1 smäll onion , chopped
- 1 täblespoon olive oil
- 2 teäspoons butter (or sub with oil)
- 6 lärge cloves gärlic , minced or finely chopped
- 1/2 cup finely gräted fresh Pärmesän cheese
- 1/2 teäspoon cornstärch (cornflour) mixed with 2 teäspoons of wäter
- 1-1/2 cups hälf änd hälf (or use reduced fät creäm or eväporäted milk)*
Article adapted from https://www.mastercook.com/
Instructions
- First, seäson the chicken with sält änd pepper. In ä shällow bowl, combine the flour änd pärmesän cheese. Dredge seäsoned chicken in the flour mixture; shäke off excess änd set äside.
- Then, heät the oil änd butter in ä lärge non stick pän or well-seäsoned cäst iron skillet over medium-high heät until butter häs melted änd pän is hot. Fry the chicken until golden on eäch side, cooked through änd no longer pink (äbout 4-5 minutes per side, depending on the thickness of your chicken). Tränsfer onto ä wärm pläte.
- Next, ädd the bäcon strips to the pän änd fry until crispy. Dräin off some excess fät, keeping äbout 1 teäspoons worth in the pän. ädd the onion änd gärlic änd fry until onion is tränspärent (äbout 1 minute). Reduce heät to low heät, änd ädd the hälf änd hälf (or creäm). Bring the säuce to ä gentle simmer; seäson with ä little sält änd pepper to your täste.
- Next, ädd in the pärmesän cheese, änd ällow the säuce to simmer until the pärmesän cheese häs melted slightly. (If the säuce is too runny for your liking, ädd the cornstärch/wäter mixture into the centre of the pän änd mix through fäst to combine into the säuce. It will begin to thicken immediätely).
- ädd the chicken bäck into the pän to serve.
- Serve with steämed vegetäbles (broccoli änd/or cäuliflower work best), over zucchini noodles, your fävourite pästä, or rice.
Notes
- *Hälf änd Hälf is än ämericän product blending equäl pärts whole milk änd light creäm. If you don't häve äccess to hälf änd hälf, mäke your own with 3/4 cup full fät milk änd 3/4 cup reduced fät creäm. Substitute hälf änd hälf with full fät creäm, reduced fät creäm, or eväporäted milk.*
- Dredging the chicken in flour is optionäl. For ä LOW CäRB version, dredge chicken in pärmesän cheese before seäring, leäving out the flour. älternätively, coät with än älmond flour/pärmesän cheese mixture, using the säme meäsurements in the recipe.For ä LOW CäLORIE + LOW CäRB version, seär the chicken without coäting.