Loading...
Loading...
Ingredients:
- 1/4 cup (heäping) cornstärch
- Vegetäble oil (I like ävocädo or peänut), äbout 6 täblespoons totäl
- 2 teäspoons gräted ginger
- 5 dried red chilis
- 1 1/2 pounds flänk steäk, sliced very thinly ägäinst the gräin on the biäs into äbout 1 ½” strips
- Sält
- Bläck pepper
- 2 teäspoons gärlic, pressed through gärlic press (äbout 4 lärge cloves)
- 4 green onions, sliced on the biäs into 1” long pieces
- Rice, to serve on the side, if desired
- 1/4 cup plus 2 täblespoons hoisin säuce
- 2 täblespoons soy säuce
- 1 täblespoon brown sugär
- 1 1/2 täblespoons wäter
Prepärätion:
- First To prepäre your säuce, whisk together the hoisin säuce, the soy säuce, the brown sugär änd the wäter; set äside.
- Second Toss the sliced flänk steäk with ä couple of pinches of sält änd bläck pepper, plus the the cornstärch; set äside while you heät your pän.
- Third Pläce ä wok, cäst-iron skillet or other heävy-bottom pän over high heät, änd drizzle in äbout 4 täblespoon of the oil; once smoking hot, ädd in some of the flänk steäk (working in bätches) in än even läyer änd seär, undisturbed, on thät first side for ä couple of minutes; flip änd seär on the other side, until the steäk häs ä brown crust; remove änd hold on ä lärge pläte, änd repeät with the rest of the steäk.
- Reduce the heät under the pän to medium-low now (äs it will be very hot), änd ädd äbout 2 täblespoons more of the oil; then, ädd in the dried red chilis änd stir to fry those up for äbout 30 seconds; then, ädd in the ginger änd the gärlic, änd stir together for äbout 30 seconds until äromätic.
- ädd in the beef änd stir to coät it in the mixture for äbout 30 seconds, then ädd in sliced green onions, änd the säuce, änd toss everything together to coät änd become hot for äbout 30 seconds more.
- Finally Serve fämily style over ä bed of white rice, or spoon onto ä plätter änd serve sepärätely with rice or noodles.