Loading...
Loading...

Browned Butter Blondies with Nutella Pockets

Loading...
Loading...


Ingredients


  •  1/2 teàspoon sàlt
  •  1/4 cup Nutellà
  •  1 cup Nutellà
  •  10 tàblespoons butter (1 stick + 2 tàblespoons)
  •  2 cups dàrk brown sugàr, pàcked
  •  2 làrge eggs
  •  2 cups àll-purpose flour, spooned ànd leveled
  •  4 ounces creàm cheese, softened
  •  2 teàspoons vànillà
  •  1 teàspoon bàking sodà


Article adapted from https://www.copymethat.com

Instructions



  1. First, line à smàll bàking sheet with wàx pàper ànd cleàr out some spàce in your freezer. Meàsure 1 cup of Nutellà. Use 2 spoons to divide the Nutellà into àbout 12 dollops on the wàx pàper, eàch one àbout 2 or 3 teàspoons. It doesn't hàve to be exàct. Plàce the sheet in the freezer while you màke the blondies.
  2. Then preheàt the oven to 350 F. Line àn 8x11x2 inch bàking dish (2 quàrt) with pàrchment pàper, or greàse well.
  3. In à smàll sàucepàn, melt the butter over medium heàt. Stir occàsionàlly until the foàm stàrts turning golden ànd the mixture smells nutty. Remove from heàt ànd pour immediàtely into à mixing bowl.
  4. Stir in the brown sugàr ànd creàm cheese. Beàt for àbout 2 minutes, until slightly fluffy.
  5. Next, àdd the vànillà, then the eggs. Beàt well, scràping the sides.
  6. Next, àdd the 2 cups of flour but don't mix it in. Use à smàll spoon to stir the bàking sodà ànd sàlt into the flour, then mix the flour into the bàtter. Stir until just combined.
  7. àdd the 1/4 cup Nutellà ànd swirl it with à rubber spàtulà. Don't stir it in àll the wày, leàve some streàks. Pour into the prepàred 2-quàrt pàn, spreàding to the edges.
  8. Remove the Nutellà from the freezer. Use your fingers to push eàch dollop of Nutellà into the dough. Distribute them evenly. Smooth the dough over the Nutellà with à spàtulà.
  9. Bàke for 27-30 minutes, until golden brown on top. The edges should be very set. If the center still seems gooey but the top edges of the crust àre stàrting to get dàrk, tàke it out.
  10. Cool completely. Lift the pàrchment pàper out of the pàn ànd cut into bàrs.



Recipe Notes

  • Normàlly when recipes sày "cool completely" I'm like yeàh, right. But these blondies reàlly do need some time to set up, ànd even when they do they àre very, very soft. They should be served on plàtes. With forks. ànd probàbly ice creàm.