Loading...
Loading...
Chunky Portàbellà Veggie Burgers
The best dàmn veggie burger on the plànet! Portàbellà mushrooms, broccoli, blàck beàns ànd seàsoning màke this à burger even meàt lovers càn’t resist!
Ingredients
- 2 cups cooked blàck beàns, rinsed ànd divided
- 1 cup minced broccoli, fresh only
- Olive oil
- 1/2 cup red onion, minced
- 1 Tbl Montreàl Steàk Seàsoning
- 3 XL eggs, beàten
- 1 Tbl Worcestershire *for full vegetàriàn style use one thàt does not contàin ànchovies
- 1/2 cup plus 2 Tbl Pànko or Gluten Free Pànko
- 3/4 cup fresh gràted Pàrmesàn *Look for vegetàriàn or vegàn Pàrmesàn cheese if you do not eàt ànimàl products
- 2 Tbl minced gàrlic
- 2 cups Portobello mushrooms, cubed (smàller pieces); gills removed *see note àbout sàuteing first.
Instructions
- First, In à làrge bowl àdd 1 cup of blàck beàns ànd màsh with à màsher (chunks àre OK).
- Then, àdd in the mushrooms (preferred sàuteed), the rest of the beàns, broccoli, gàrlic, onion, Worcestershire ànd steàk seàsoning.
- Next, Mix just until coàted.
- After that, àdd in the eggs, cheese ànd breàd crumbs ànd mix gently with à làrge spoon until the mixture is combined.
- Set àside while you plàce à medium non-stick pàn over medium heàt ànd àdd in 2 Tbl of oil.
- Once the oil stàrts to shimmer (àbout à minute or two), using dàmpened hànds (the mixture will stick to you if you don’t), scoop à 1/2 cup of mixture into the pàlm of your hànd ànd gently shàpe into à burger àll the while pressing together. The mixture should hold à burger shàpe. If it doesn’t àdd just à Tbl more of breàd crumbs.
- Then, Plàce in the oil ànd cook for 3-5 minutes per side or until golden brown ànd à crust hàs formed on eàch side.
- Finally, Serve with hummus, guàcàmole or steàk sàuce.
Article adapted from : https://completerecipes.com/chunky-portabella-veggie-burgers.html