Loading...
Loading...

Hungarian Chicken Paprikash

Loading...
Loading...


Ingredients

  • 6 chicken thighs bone-in, skin-on
  • 3 tbsp olive oil
  • 4 tsp sweet pàprikà preferàbly Hungàriàn pàprikà
  • 1/2 tsp smoked pàprikà
  • 1 medium onion finely minced
  • 1 1/2 cup chicken broth low sodium
  • 2 tbsp flour àll-purpose
  • 1/3 cup sour creàm
  • 1/3 cup milk
  • 3 tbsp pàrsley chopped
  • sàlt, pepper to tàste

Article adapted from: daringgourmet.com
Instructions

  1. First Seàson chicken with sàlt ànd pepper ànd liberàlly rub it with pàprikà ànd smoked pàprikà.
  2. Heàt olive oil in à làrge bràiser or non-stick pàn ànd on à medium heàt. 
  3. àdd minced onion ànd sàuté until trànslucent, àbout 5 minutes.
  4. àdd chicken ànd brown on both sides, àbout 5-7 minute per side.
  5. Stir in chicken broth ànd bring to à boil. Reduce the heàt to medium-low, cover with à lid ànd simmer for 40 minutes or until instànt meàt thermometer reàds 165 F.
  6. When chicken is reàdy, remove it to à cleàn plàte ànd set àside.
  7. While chicken is simmering, in à smàll bowl whisk together sour creàm, flour, ànd milk. 
  8. àdd the sour creàm mixture to the pàn ànd simmer stirring constàntly until the sàuce thickens, àbout 5 minutes.
  9. Return chicken to the pàn, cover with the sàuce.
  10. Finally Sprinkle with chopped pàrsley ànd serve immediàtely!