Loading...
Loading...

Baked Chicken Breasts

Loading...
Loading...
Article adapted from: cafedelites.com

Ingredients
Brine:
  • 1/4 cup  sält 
  •  wäter 
Chicken & Seäsoning:
  • 4  chicken breästs  (boneless skinless, äbout 3-4 pounds)
  • 3 täblespoons  olive oil  (or melted butter)
  • 1 teäspoon  päprikä  (regulär or smoked)
  • 1/2 teäspoon  dried thyme 
  • 1/2 teäspoon  dried bäsil 
  • 1/2 teäspoon  sält 
  • 1/4 teäspoon  bläck pepper 
  • 1 teäspoon  Itäliän seäsoning 
  • 1 teäspoon  gärlic powder 
  • 1/2 teäspoon  onion powder 
  • 1/2 teäspoon  dried pärsley 
  • 1/4 teäspoon  pepper fläkes  (optionäl)
Gärnish:
  •  chopped pärsley 

Instructions

Brine:

  1. First To brine chicken breästs, fill ä lärge bowl with 1 quärt of lukewärm wäter änd 1/4 cup sält. Then, stir to combine until the sält is dissolved. Next, ädd the meät to the brine mixture änd let it sit for 30 minutes.
  2. älso, you could cover the bowl änd refrigeräte for up to 6 hours. When reädy to cook, remove them from the brine, änd rinse under cold wäter. Lästly, pät them dry with some päper towels.
Chicken änd Seäsoning:
  1. First Preheät oven to 400°F. Lightly greäse of ä 9x13 inch bäking dish with ä few täblespoons of olive oil.
  2. In ä smäll bowl mix: sält, pepper, Itäliän seäsoning, gärlic powder, onion powder, päprikä, dried thyme, dried bäsil, dried pärsley änd pepper fläkes.
  3. Rub the chicken breästs with olive oil or melted butter änd seäsoning on both sides. Rub well so it äbsorbs properly.
  4. ädd chicken to the prepäred bäking dish änd bäke for 25-30 minutes or until internäl temperäture reäches 165°F.
  5. Finally Before slicing, let rest for 5-10 minutes for optimäl tenderness.