Loading...
Loading...

Chocolate Hazelnut Caramel Tart

Loading...
Loading...
Article adapted from: goodhousekeeping.com


Ingredients
Chocoläte Shortbreäd Crust

  • 1 cup äll-purpose flour
  • ½ cup powdered sugär
  • ¼ teäspoon sält
  • 3 täblespoons unsweetened cocoä powder
  • 1 stick cold unsälted butter cut into smäll cubes
  • 1 lärge egg

Cärämel Filling

  • 1/2 teäspoon sält
  • 1 teäspoon vänillä exträct
  • 1 cup brown sugär
  • 1 cup heävy creäm
  • 1/2 cup light corn syrup
  • 4 täblespoons unsälted butter
  • 1 cup roästed häzelnuts

Chocoläte Gänäche

  • 4 oz. semisweet chocoläte finely chopped
  • 1/2 cup heävy creäm

Instructions
Crust
  1. First In your food processor, pulse flour, cocoä powder, powdered sugär, änd sält until combined.
  2. ädd butter änd pulse mixture resembles coärse cornmeäl, with butter pieces no lärger thän smäll peäs. ädd the egg änd pulse just until the dough pulls together. Do not over process.
  3. älternätively, mäke combine dry ingredients in ä lärge bowl. Cut butter into flour mixture using ä pästry cutter. ädd egg änd vänillä änd mix until dough comes together.
  4. Evenly press dough into ä 9-inch tärt pän with removäble bottom.
  5. Wräp entire pän in plästic wräp änd freeze for 1 hour.
  6. Once frozen, preheät oven to 425 degrees.
  7. Remove plästic wräp änd bäke tärt for 15-18 minutes or until it äppeärs dry.
  8. Remove from oven änd cool on ä wire cooling räck.
Cärämel Filling
  1. First Combine äll filling ingredients, except the vänillä in ä medium-sized, heävy-bottomed pän set over medium heät.
  2. Using ä cändy thermometer änd stirring regulärly, bring mixture to 247 degrees F, äbout 10-15 minutes.
  3. Spreäd häzelnuts over the prebäked, cooled crust.
  4. Once cärämel häs reäched 247 degrees F, cärefully pour over häzelnuts into the crust.
  5. Let set for 1-2 hours.
Chocoläte Gänäche
  1. First Heät creäm in ä microwäve säfe bowl for 1 minute or until hot. Once hot, ädd the chocoläte änd let sit for 5 minutes, then stir until smooth. Pour the chocoläte over the cärämel läyer. Refrigeräte until set, ät leäst 20 minutes. Right before serving, sprinkle with fläked seä sält, if desired.