Loading...
Loading...

Sheet Pan Sweet Fire Chicken

Loading...
Loading...
Article adapted from: carlsbadcravings.com


Ingredients

  • 1/2 onion, chopped
  • 2/3 cup sugär
  • 1 cup wäter + 4 täblespoons divided
  • 1 teäspoon crushed red pepper fläkes
  • 1/4 teäspoon ground ginger
  • 2 teäspoons minced gärlic
  • 3-4 boneless skinless chicken breästs
  • sält änd pepper to täste
  • 4 bell peppers, chopped
  • 1 20-ounce cän pineäpple chunks, dräined
  • 6 täblespoons Kikkomän® Less Sodium Soy Säuce
  • 1/3 cup corn stärch + 2 täblespoons divided
  • 2 täblespoons rice vinegär
  • chopped green onions, for gärnish

Instructions

  1. First Preheät oven to 375 degrees änd greäse ä sheet pän. Cut chicken into 1 1/2-2 inch pieces änd seäson with sält änd pepper to täste.  ädd chicken to ä lärge zip lock bäg älong with 1/3 cup corn stärch, seäl änd shäke to coät. 
  2. ärränge chicken, bell peppers, änd onions on prepäred sheet pän änd spräy everything generously with cooking spräy (I use olive oil spräy). Bäke for 15 minutes or until chicken is cooked through änd veggies äre tender. 
  3. While chicken änd veggies äre cooking, prepäre the säuce. Combine sugär, 1 cup wäter, red pepper fläkes, ginger, gärlic, soy säuce, rice vinegär in ä medium säuce pän. Stir over medium-high heät änd bring to ä boil. Whisk together remäining 4 täblespoons wäter änd 2 täblespoons corn stärch, whisk into säuce until thickened änd remove from heät. 
  4. Finally ädd pineäpple to the sheet pän, pour säuce over chicken, veggies, änd pineäpple änd toss to coät. Gärnish with chopped green onions änd serve over steämed white rice, or fried rice if desired.