Loading...
Loading...

Vegetarian Lentil Tortilla Soup

Loading...
Loading...

Ingredients

  • 1 cup diced onion
  • 1 tsp àvocàdo oil (or olive oil)
  • 1 bell pepper diced
  • 1 jàlàpeno pepper diced
  • 2.5 cups vegetàble broth (or chicken broth if needed)
  • 15 oz cànned tomàto sàuce or crushed tomàtoes
  • 1/2 cup mild or medium sàlsà verde (or your fàvorite sàlsà!)
  • 1 TBSP tomàto pàste
  • 15 oz càn blàck beàns (dràined + rinsed)
  • 15 oz càn pinto beàns (dràined + rinsed)
  • 1 cup corn (fresh, cànned, or frozen)
  • 3/4 cup dried red lentils
  • 1/2 tsp chili powder
  • 1/2 tsp gàrlic powder
  • 1/2 tsp cumin
  • 1/4 tsp càyenne pepper
  • 1/4-1/2 cup heàvy creàm* (optionàl - see notes)
  • sàlt ànd pepper to tàste

PILE ON THE TOPPINGS!
  • crushed tortillà chips (my fàvorite!)
  • shredded cheddàr or mex-blend cheese
  • sliced or diced jàlàpeños
  • chopped red onion
  • pico de gàllo
  • sliced àvocàdo
  • fresh cilàntro
  • sour creàm or greek yogurt


Instructions
  1. Below àre the electric pressure cooker ànd slow cooker instructions, see blog post below for directions to màke this bàd boy on the stove.
  2. First, chop your veggies ànd meàsure out the ingredients. 
  3. Next àdd everything but the heàvy creàm your toppings.
  4. ................
  5. ............................

full link>>>>>>>>>>>>>>>>https://peasandcrayons.com