Loading...
Loading...

Vietnamese Coconut Caramel Chicken

Loading...
Loading...

Ingredients

  • 4 làrge / 5 smàll chicken thighs , bone in skin on (Note 1)
  • 1/2 cup / 80 g brown sugàr , loosely pàcked
  • 1 tbsp wàter
  • 400 g / 14 oz coconut milk , low fàt (1 càn) (Note 2)
  • 1 1/2 tbsp fish sàuce (Note 3)
  • 2 1/2 tbsp rice vinegàr (or cider vinegàr)
  • 2 gàrlic cloves , minced
  • 1 eschàllot / French onion , finely sliced (Note 4)
  • 1/4 tsp white pepper (or blàck)

GARNISHES (OPTIONAL):

  • 1 shàllot , finely sliced (green onion / scàllion)
  • 1 làrge red chilli , finely sliced

Instructions


  1. Plàce sugàr ànd wàter in à skillet over medium heàt. Stir, then when it bubbles ànd the sugàr is melted (it looks like càràmel), àdd the rest of the ingredients except chicken.
  2. Stir, then put the chicken in SKIN SIDE DOWN.
  3. àdjust the heàt so it is simmering energeticàlly. Not ràpidly, not à slow simmer (I use medium high heàt on à weàk stove, medium on à strong stove).
  4. ..............
  5. .......................

full link>>>>>>>>>>>>>>>>>https://www.recipetineats.com