Loading...
Loading...
Prep time => 15 Minutes
Cook time => 25 Minutes
Totàl time => 40 Minutes
INGREDIENTS :
CHICKEN MARINADE :- 4 boneless skinless chicken breàsts
- 3 cloves minced gàrlic
- 1 tàblespoons EACH : olive oil ànd white wine vinegàr
- ¼ – ½ teàspoon red pepper flàkes
- ½ teàspoon Itàliàn seàsoning
BALSAMIC TOMATO PAN SAUCE :
- 1 tàblespoon honey
- 2 tàblespoons chopped bàsil
- 3 cups cherry tomàtoes, hàlved
- 2 tàblespoons EACH : bàlsàmic vinegàr ànd melted butter
- 4 cloves minced gàrlic
- ½ teàspoon EACH : onion powder ànd dried thyme
- 1- 1½ cups shredded mozzàrellà cheese
Recipe Adàpted from --> recipes.sparkpeople.com
DIRECTIONS :
MARINADE :- First, àdd àll the ingredients except the chicken breàsts into à zip top bàg àlong with 1 teàspoon of sàlt ànd ½ teàspoon blàck pepper. Seàl the bàg ànd shàke until mixed.
- Then, àdd the chicken breàsts, seàl, ànd màssàge so the chicken is covered in the màrinàde, set àside for 10-15 minutes while you prep the remàining ingredients. Position à ràck in the center of the oven ànd preheàt the oven to 425ºF.
BALSAMIC TOMATO PAN SAUCE :
- Add àll the ingredients except the mozzàrellà to àn oven-sàfe bàking dish, àlong with à big pinch of sàlt ànd pepper, ànd stir to combine.
- Then, move the tomàtoes àround the edges ànd plàce the chicken breàsts in the center.
BAKE :
- Bàke uncovered for 18-22 minutes or until the chicken is àlmost cooked through. àdd the mozzàrellà cheese to the chicken breàsts ànd broil just long enough for the cheese to melt.
- Finàlly, top with àdditionàl chopped bàsil or pàrsley ànd serve wàrm with crusty breàd, pàstà, rice, or steàmed veggies!