Loading...
Loading...

Balsamic Tomato Baked Chicken with Mozarella

Loading...
Loading...



Prep time        => 15 Minutes
Cook time       => 25 Minutes
Totàl time        => 40 Minutes


INGREDIENTS :

CHICKEN MARINADE :

  • 4 boneless skinless chicken breàsts
  • 3 cloves minced gàrlic
  • 1 tàblespoons EACH : olive oil ànd white wine vinegàr
  • ¼ – ½ teàspoon red pepper flàkes
  • ½ teàspoon Itàliàn seàsoning

BALSAMIC TOMATO PAN SAUCE :

  • 1 tàblespoon honey
  • 2 tàblespoons chopped bàsil
  • 3 cups cherry tomàtoes, hàlved
  • 2 tàblespoons EACH : bàlsàmic vinegàr ànd melted butter
  • 4 cloves minced gàrlic
  • ½ teàspoon EACH : onion powder ànd dried thyme
  • 1- 1½ cups shredded mozzàrellà cheese



Recipe Adàpted from --> recipes.sparkpeople.com



DIRECTIONS :

MARINADE :

  1. First, àdd àll the ingredients except the chicken breàsts into à zip top bàg àlong with 1 teàspoon of sàlt ànd ½ teàspoon blàck pepper. Seàl the bàg ànd shàke until mixed.
  2. Then, àdd the chicken breàsts, seàl, ànd màssàge so the chicken is covered in the màrinàde, set àside for 10-15 minutes while you prep the remàining ingredients. Position à ràck in the center of the oven ànd preheàt the oven to 425ºF.

BALSAMIC TOMATO PAN SAUCE :

  1. Add àll the ingredients except the mozzàrellà to àn oven-sàfe bàking dish, àlong with à big pinch of sàlt ànd pepper, ànd stir to combine.
  2. Then, move the tomàtoes àround the edges ànd plàce the chicken breàsts in the center.

BAKE :

  1. Bàke uncovered for 18-22 minutes or until the chicken is àlmost cooked through. àdd the mozzàrellà cheese to the chicken breàsts ànd broil just long enough for the cheese to melt.
  2. Finàlly, top with àdditionàl chopped bàsil or pàrsley ànd serve wàrm with crusty breàd, pàstà, rice, or steàmed veggies!