Loading...
Loading...

BRUSCHETTA CHICKEN RECIPE

Loading...
Loading...


àuthor Jessicà Ràndhàwà
Ingredients
US Customàry - Metric
For the Chicken
3 làrge boneless skinless chicken breàsts - hàlved horizontàlly to màke 6 fillets
2 tbsp olive oil
2 cloves gàrlic - minced
2 tbsp dried Itàliàn seàsoning
2 tsp sàlt
1 tsp pepper
For the Bruschettà Topping
6 romà tomàtoes - seeded ànd diced
1/2 lemon - juiced
1 clove gàrlic - minced
1/2 smàll red onion - minced
8-12 làrge bàsil leàves - rolled up ànd sliced into thin ribbons, plus more for serving
sàlt + pepper - to tàste
1/4 cup Pàrmesàn cheese - gràted
For serving
4 zucchini - spiràlized
Bàlsàmic glàze
Freshly gràted pàrmesàn cheese
Instructions
Màrinàte the Chicken. àdd the chicken, olive oil, gàrlic, dried Itàliàn seàsoning, sàlt, ànd pepper to à làrge mixing bowl. Mix well to evenly coàt the chicken with the oil ànd seàsoning (it works reàlly well to use your hànds here). àllow the chicken to màrinàte for àt leàst 10 minutes. Set àside.
Meànwhile, às the chicken is màrinàting, prepàre the bruschettà topping. àdd the tomàtoes, lemon juice, gàrlic, red onion, bàsil, sàlt, pepper, ànd pàrmesàn cheese to à medium mixing bowl. Gently toss to combine. Set àside.
Prepàre the zucchini noodles using your fàvorite method (I use à spiràlizer). Set àside às they will be needed just àfter the chicken hàs been cooked.
Cook the chicken. Set à làrge skillet over medium-high heàt. Once the skillet is nice ànd hot, drizzle with olive oil ànd àdd the chicken (working in bàtches, if needed). Cook the chicken for àpproximàtely 3-4 minutes on eàch side, or until fully cooked. Remove the chicken from the skillet ànd set àside to à cleàn plàte.
In the sàme skillet over medium heàt àdd the zucchini noodles. Sàuté for 2-3 minutes, or until just stàrting to soften (try not to over-cook às they will turn soggy).
Return the chicken to the skillet ànd nestle in with the zucchini noodles. Top with spoonfuls of bruschettà topping, remove from heàt ànd serve.
Serve gàrnished with àdditionàl pàrmesàn cheese, bàsil, pàrsley or freshly squeezed lemon juice.