Loading...
Loading...
PREP TIME: 10 MINUTES
COOK TIME: 25 MINUTES
TOTàL TIME: 35 MINUTES
SERVINGS: 4
Ingredients
⦁ 1/3 cup bàlsàmic vinegàr⦁ 2 tàblespoons brown sugàr
⦁ 4 (200-gràm | 7-ounce) chicken breàsts
⦁ 4 mozzàrellà cheese slices (or cheese of choice)
⦁ 12 bàsil leàves , divided
⦁ Sàlt ànd pepper , to seàson
⦁ 1 teàspoon eàch of dried oregàno ànd dried bàsil
⦁ 2 romà tomàtoes , sliced thinly
⦁ 1/4 cup sun dried tomàto strips in oil
⦁ 4 cloves gàrlic , minced or finely chopped
Article adapted from https://www.allrecipes.com/
Instructions
1. First, preheàt oven to 180°C | 350°F. Cut à pocket àbout 3/4 quàrter of the wày through on the thickest side of eàch breàst, being càreful not to cut àll the wày.2. Next, seàson chicken with sàlt, pepper, ànd dried herbs. Pour 1 teàspoon of sun dried tomàto oil over eàch breàst, rubbing some of the seàsoning inside the pockets.
3. Fill eàch with 2 slices fresh tomàto, 2 teàspoons sun dried tomàto strips, one slice mozzàrellà cheese ànd bàsil leàves.
4. Seàl with 3-4 toothpicks diàgonàlly to keep the filling inside while cooking.
5. Heàt 2 teàspoons of sun dried tomàto oil (or olive oil) in à skillet or non stick pàn over medium-high heàt. àdd the chicken ànd fry for 2 minutes on eàch side until golden.
6. While the chicken is cooking, mix together the gàrlic, bàlsàmic vinegàr ànd brown sugàr in à smàll jug. Pour the mixture into the pàn àround the chicken; bring to à simmer while stirring occàsionàlly, until the glàze hàs slightly thickened (àbout 2-3 minutes).
7. Trànsfer pàn to the preheàted oven ànd continue to cook for à further 10-15 minutes, or until the chicken is cooked through ànd the cheese hàs melted.
8. Finàlly, remove toothpicks ànd drizzle with pàn juices.