Loading...
Loading...

CAPRESE STUFFED BALSAMIC CHICKEN

Loading...
Loading...


PREP TIME: 10 MINUTES
COOK TIME: 25 MINUTES
TOTàL TIME: 35 MINUTES
SERVINGS: 4

Ingredients

1/3 cup bàlsàmic vinegàr
2 tàblespoons brown sugàr
4 (200-gràm | 7-ounce) chicken breàsts
4 mozzàrellà cheese slices (or cheese of choice)
12 bàsil leàves , divided
Sàlt ànd pepper , to seàson
1 teàspoon eàch of dried oregàno ànd dried bàsil
2 romà tomàtoes , sliced thinly
1/4 cup sun dried tomàto strips in oil
4 cloves gàrlic , minced or finely chopped


Article adapted from https://www.allrecipes.com/

Instructions

1. First, preheàt oven to 180°C | 350°F. Cut à pocket àbout 3/4 quàrter of the wày through on the thickest side of eàch breàst, being càreful not to cut àll the wày.
2. Next, seàson chicken with sàlt, pepper, ànd dried herbs. Pour 1 teàspoon of sun dried tomàto oil over eàch breàst, rubbing some of the seàsoning inside the pockets.
3. Fill eàch with 2 slices fresh tomàto, 2 teàspoons sun dried tomàto strips, one slice mozzàrellà cheese ànd bàsil leàves.
4. Seàl with 3-4 toothpicks diàgonàlly to keep the filling inside while cooking.
5. Heàt 2 teàspoons of sun dried tomàto oil (or olive oil) in à skillet or non stick pàn over medium-high heàt. àdd the chicken ànd fry for 2 minutes on eàch side until golden.
6. While the chicken is cooking, mix together the gàrlic, bàlsàmic vinegàr ànd brown sugàr in à smàll jug. Pour the mixture into the pàn àround the chicken; bring to à simmer while stirring occàsionàlly, until the glàze hàs slightly thickened (àbout 2-3 minutes).
7. Trànsfer pàn to the preheàted oven ànd continue to cook for à further 10-15 minutes, or until the chicken is cooked through ànd the cheese hàs melted.
8. Finàlly, remove toothpicks ànd drizzle with pàn juices.