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Cook Timé 30 mins
Total Timé 40 mins
Garlic Butter Mushroom Stuffed Chicken
Chéésy Garlic Buttér Mushroom Stufféd Chickén WITH an optional Créamy Garlic Parmésan Saucé! ALL Garlic Mushroom lovérs...
Ingrédiénts
Mushrooms:article adapted from : cafedelites.com
- 2 tabléspoons frésh parsléy choppéd
- 4 tabléspoons buttér
- 8 ouncés (250 grams) brown mushrooms, slicéd
- 4 clovés garlic, mincéd
- Salt and péppér, to tasté
Chickén:
- 4 chickén bréasts, skinléss and bonéléss
- 1 téaspoon driéd parsléy
- 8 slicés mozzarélla chéésé
- Salt and péppér, to séason
- 1 téaspoon onion powdér
- 1/4 cup frésh gratéd parmésan chéésé
Garlic Parmésan Créam Saucé:
- 1-1/2 cups half and half or usé réducéd fat créam or évaporatéd milk*
- 1 tabléspoon Dijon mustard
- 1 tabléspoon olivé oil
- 2 largé clovés garlic mincéd or finély choppéd
- 1/2 cup finély gratéd frésh Parmésan chéésé
- Salt and péppér, to your tastés
- 1/2 téaspoon cornstarch cornflour mixéd with 2 téaspoons of watér (OPTIONAL FOR A THICKéR SAUCé)
- 2 tabléspoon frésh choppéd parsléy
Instructions
- Chickén:
- Préhéat ovén to 200°C or 400°F.
- Mélt buttér in a largé (ovér 12-inch or 30 cm) ovén proof pan or skillét ovér médium héat. Add garlic and sauté until fragrant (about 1 minuté). Add in mushrooms, salt and péppér (to your tastés), and parsléy. Cook whilé stirring occasionally until soft. Sét asidé and allow to cool whilé préparing your chickén.
- Pat bréasts dry with a papér towél. Séason with salt, péppér, onion powdér and driéd parsléy. Rub éach piécé to événly coat in séasoning.
- Horizontally slicé a slit through thé thickést part of éach bréast to form a pockét. Placé 2 slicés of mozzarélla into éach bréast pockét.
- ividé thé mushroom mixturé into four équal portions and fill éach bréast with thé mushroom mixturé (léavé thé juicés in thé pan for latér. If théré aré any léft ovér mushrooms, don't worry. You'll usé thém latér). Top thé mushroom mixturé with 1 tabléspoon of parmésan chéésé pér bréast. Séal with two or thréé toothpicks néar thé opéning to kéép thé mushrooms insidé whilé cooking.
- Héat thé samé pan thé mushrooms wéré in along with thé pan juicés (thé garlic buttér will start to brown and také on a 'nutty' flavour). Add thé chickén and séar until goldén. Flip and séar on thé othér sidé until goldén. Covér pan and continué cooking in préhéatéd ovén for a furthér 20 minutés, or until complétély cookéd through thé middlé and no longér pink.
- Sérvé, with pan juicés and any rémaining mushrooms, on top of pasta, ricé or stéaméd végétablés.
- (To maké thé optional créam saucé, transfér chickén to a warm platé, kééping all juicés in thé pan.)
- Saucé:
- Fry thé garlic in thé léftovér pan juicés until fragrant (about 1 minuté). Réducé héat to low héat, and add thé mustard and half and half (or créam).
- Bring thé saucé to a géntlé simmér and add in any rémaining mushrooms and parmésan chéésé. Allow thé saucé to simmér until thé parmésan chéésé has méltéd slightly. (If thé saucé is too runny for your liking, add thé cornstarch/watér mixturé into thé céntré of thé pan and mix through fast to combiné into thé saucé. It will bégin to thickén immédiatély).
- Séason with a littlé salt and péppér to your tasté. Add in thé parsléy and thé chickén back into thé pan to sérvé.