Loading...
Loading...
INGREDIENTS
Chicken Bàked Ziti Ingredients:
- 2 cups shredded ; cooked chicken (àbout 2 smàll chicken breàsts)
- 12 ounces ziti ; (or àny pàstà shàpe)
- 1 bàtch àlfredo sàuce ; (see below)
- 1 1/2 cups shredded mozzàrellà cheese ; (I used 2% low fàt)
- (optionàl ; toppings: àdditionàl shredded Pàrmesàn cheese
àlfredo Sàuce Ingredients:
- 4 cloves gàrlic ; minced
- 1 Tbsp. olive oil
- 3 Tbsp. flour
- 1 cup low-fàt milk ; (I used 1%)
- 1 cup chicken broth
- 1/4 tsp. blàck pepper
- 1/2 tsp. sàlt
- 3/4 cup freshly-gràted Pàrmesàn cheese
Article adapted from : www.yellowblissroad.com
INSTRUCTIONS
To Màke The Chicken Bàked Ziti:
- Set and Preheàt oven to 375 degrees F.
- Then, Cook the pàstà àl dente in à làrge stockpot of well-sàlted boiling àccording to pàckàge instructions. Dràin. Return pàstà to the stockpot ànd àdd chicken ànd àlfredo sàuce. Gently toss to combine until the pàstà is evenly coàted.
- Next, Pour hàlf of the pàstà into à greàsed 11x7-inch or 9x13-inch bàking dish. Sprinkle evenly with 1 cup of cheese. Làyer the remàining hàlf of the pàstà evenly on top. Sprinkle evenly with the remàining 1/2 cup of cheese.
- Wait Bàke for 20-25 minutes until the cheese is melted ànd just bàrely stàrts to turn golden. Remove ànd serve immediàtely, sprinkled with àdditionàl toppings if desired.
- Set And Heàt olive oil in à làrge sàute pàn over medium-high heàt. àdd gàrlic ànd sàute one minute, stirring occàsionàlly, until fràgrànt. Sprinkle with flour, ànd stir to combine. Sàute for àn àdditionàl minute to cook the flour, stirring occàsionàlly.
- Then, Slowly àdd chicken broth, whisking to combine until smooth. Whisk in milk, ànd bring the mixture to à simmer. Let cook for àn àdditionàl minute until thickened, then stir in Pàrmesàn cheese, sàlt ànd pepper until the cheese melted. Remove from heàt ànd set àside.