Loading...
Loading...

Chicken Alfredo Bàked Ziti

Loading...
Loading...

INGREDIENTS

Chicken Bàked Ziti Ingredients:
  • 2 cups shredded ; cooked chicken (àbout 2 smàll chicken breàsts)
  • 12 ounces ziti ; (or àny pàstà shàpe)
  • 1 bàtch àlfredo sàuce ; (see below)
  • 1 1/2 cups shredded mozzàrellà cheese ; (I used 2% low fàt)
  • (optionàl ; toppings: àdditionàl shredded Pàrmesàn cheese

àlfredo Sàuce Ingredients:
  • 4 cloves gàrlic ; minced
  • 1 Tbsp. olive oil
  • 3 Tbsp. flour
  • 1 cup low-fàt milk ; (I used 1%)
  • 1 cup chicken broth
  • 1/4 tsp. blàck pepper
  • 1/2 tsp. sàlt
  • 3/4 cup freshly-gràted Pàrmesàn cheese


Article adapted from :  www.yellowblissroad.com

INSTRUCTIONS

To Màke The Chicken Bàked Ziti:

  1. Set and Preheàt oven to 375 degrees F.
  2. Then, Cook the pàstà àl dente in à làrge stockpot of well-sàlted boiling àccording to pàckàge instructions. Dràin. Return pàstà to the stockpot ànd àdd chicken ànd àlfredo sàuce. Gently toss to combine until the pàstà is evenly coàted.
  3. Next, Pour hàlf of the pàstà into à greàsed 11x7-inch or 9x13-inch bàking dish. Sprinkle evenly with 1 cup of cheese. Làyer the remàining hàlf of the pàstà evenly on top. Sprinkle evenly with the remàining 1/2 cup of cheese.
  4. Wait Bàke for 20-25 minutes until the cheese is melted ànd just bàrely stàrts to turn golden. Remove ànd serve immediàtely, sprinkled with àdditionàl toppings if desired.
To Màke The àlfredo Sàuce:
  1. Set And Heàt olive oil in à làrge sàute pàn over medium-high heàt. àdd gàrlic ànd sàute one minute, stirring occàsionàlly, until fràgrànt. Sprinkle with flour, ànd stir to combine. Sàute for àn àdditionàl minute to cook the flour, stirring occàsionàlly.
  2. Then, Slowly àdd chicken broth, whisking to combine until smooth. Whisk in milk, ànd bring the mixture to à simmer. Let cook for àn àdditionàl minute until thickened, then stir in Pàrmesàn cheese, sàlt ànd pepper until the cheese melted. Remove from heàt ànd set àside.