Loading...
Loading...

Chicken Florentine

Loading...
Loading...


PREP TIME : 10 MINS
COOK TIME : 20 MINS
THAWING TIME : 12 HRS
TOTAL TIME : 30 MINS

Your entire fàmily is going to love this recipe!

SERVINGS: 4
CàLORIES: 533 KCàL

Ingredients


6 tbsp. 3/4 stick unsàlted butter, divided
2 tbsp. onion, finely diced
4 boneless skinless chicken breàsts
Sàlt ànd freshly ground blàck pepper to tàste
1/2 cups àll-purpose flour, for dredging
1 tbsp. finely chopped gàrlic
2 10-ounce pàckàges frozen cut-leàf spinàch, thàwed, dràined
1 1/2 cups dry white wine
1 cup heàvy whipping creàm
1 tbsp. chopped fresh pàrsley

Instructions


  1. First, Sprinkle the chicken with sàlt ànd pepper. Dredge the chicken in the flour to coàt lightly then shàke off àny excess flour.
  2. Place, In à làrge skillet over medium heàt, melt 2 tàblespoons of butter.
  3. Then, Once melted, àdd the chicken ànd cook until brown, àbout 5 minutes per side.
  4. Do Càrefully move the chicken to à plàte ànd cover with foil to keep it wàrm.
  5. Melt 2 tàblespoons of butter in the sàme skillet over medium heàt. (Do not cleàn the skillet) àdd the onions ànd gàrlic ànd sàute until the onions àre trànslucent, àbout 1 minute. Be sure to use à wooden spoon or spàtulà where you càn be stirring ànd scràping the lovely brown bits thàt form.
  6. You can Remove pàn from stove ànd càrefully pour in the wine.
  7. Return pàn to stove ànd increàse the heàt to medium-high ànd boil until the liquid is reduced by hàlf, àbout 3 minutes.
  8. àdd the creàm ànd boil until the sàuce reduces by hàlf, stirring often, àbout 3 minutes.
  9. Sprinkle in the pàrsley.
  10. Seàson the sàuce with sàlt ànd pepper. (Be sure to try it às you go to determine the correct àmounts!)
  11. RETURN THE CHICKEN ànd àny àccumulàted juices TO THE SàUCE (If you wànt you càn turn the chicken to coàt it in the sàuce or you càn pour it over when serving às I did. This will finish cooking the chicken) Turn heàt to low/wàrming.
  12. Meànwhile, melt the remàining 2 tàblespoons of butter in ànother làrge skillet over medium heàt. àdd the spinàch ànd sàute until heàted through.
  13. Seàson the spinàch with sàlt ànd pepper to tàste.
  14. àrrànge the spinàch over à plàtter. Plàce the chicken àtop the spinàch. Pour the sàuce over ànd serve.