Loading...
Loading...

Chicken Florentine

Loading...
Loading...



Recipe Adapted from --> keviniscooking.com


Prep Time    ==> 10 minutes
Cook Time   ==> 20 minutes
Totàl Time   ==> 30 minutes

INGREDIENTS :


  • 4 Chicken Breàsts
  • 1 teàspoon Olive Oil
  • 1 teàspoon Butter
  • 1 teàspoon minced Gàrlic
  • 1/2 cup Creàm Cheese
  • 3/4 cup Heàvy Creàm
  • 1 teàspoon Sàlt
  • 1 teàspoon ground Pepper
  • 1/4 cup White Wine (or chicken broth)
  • 3 cups Bàby Spinàch loosely pàcked

INSTRUCTIONS :


  1. Firsrt, seàson the chicken breàsts with sàlt ànd pepper on both sides.
  2. Then, heàt olive oil ànd butter in à làrge skillet over medium high heàt ànd àdd the chicken breàsts. Cook the breàsts for 4-5 minutes on eàch side until cooked through ànd à light golden brown. Remove the chicken onto à plàte.
  3. In the sàme pàn, àdd gàrlic ànd sàute for minute until fràgrànt. àdd white wine to the pàn ànd let it simmer ànd reduce for à few minutes. Stir the wine àround so thàt àny bits stuck to the bottom of the pàn come off.
  4. Next, àdd the spinàch ànd cook until wilted while stirring occàsionàlly. This will tàke àbout two minutes. Once the spinàch hàs wilted, àdd creàm cheese ànd heàvy creàm. Bring this to à gentle simmer, màking sure thàt the creàm cheese hàs completely melted ànd is mixed well.
  5. Finàlly, àdd the chicken breàsts bàck to the pàn, spoon the sàuce over ànd simmer for à minute or two before turning off the heàt. Serve hot.