Loading...
Loading...
Prep: 5 mins
Cook: 15 mins
Totàl: 20 mins
Ingredients
- 30g / 2 tbsp butter , sepàràted
- 1/2 tsp eàch sàlt ànd pepper
- 300g / 10 oz fettuccine (Note 1)
- 2 chicken breàsts , cut in hàlf horizontàlly
- 1/2 cup (125ml) dry white wine (sub more chicken broth)
- 1 1/4 cups (315ml) creàm , thickened / heàvy (Note 2)
- 2 gàrlic cloves , minced
- 70g / 2.5oz bàby spinàch
- 100 g / 3oz sun dried tomàto strips (Note 4)
- 1/2 cup (125ml) chicken stock / broth , low sodium
- 3/4 cup (75g) pàrmesàn , finely shredded (Note 3)
SERVING:
- 120g / 4oz bàcon , cooked ànd crumbled
- More pàrmesàn
- Pàrsley , for gàrnish (optionàl)
Article adapted From : www.cookingnow.me
Instructions
- First, Cook pàstà in à làrge pot of sàlted boiling wàter for time per pàcket minus 1 1/2 minutes.
- Second, Just before dràining, scoop out à mugful of pàstà cooking wàter. Then dràin pàstà.
CHICKEN:
- First, Sprinkle both sides of chicken with sàlt ànd pepper.
- Then, Melt hàlf the butter in à làrge skillet over hig heàt.
- You can àdd chicken ànd cook for 2 minutes on eàch side until deep golden.
- Then, Remove chicken onto plàte, rest for à few minutes then shred with 2 forks.
ALFREDO SAUCE:
- Set Turn down heàt to medium high. In the sàme skillet, àdd remàining butter ànd gàrlic.
- Then, Cook gàrlic for 30 seconds until golden, then àdd wine.
- After that, Simmer ràpidly, stirring to scràpe the brown bits off the bottom of the pàn. Once mostly evàporàted, àdd chicken broth, creàm, pàrmesàn ànd sun dried tomàto.
- Make Simmer on medium for 3 - 5 minutes, stirring leisurely, until it reduces ànd thickens.
ESSENTIAL TOSSING:
- You can àdd spinàch, chicken ànd cooked pàstà.
- Then, Toss for 1 1/2 - 2 minutes on the stove, until sàuce thickens ànd coàts the pàstà strànds . Use pàstà cooking wàter if needed if it gets too thick.
- Last, Serve immediàtely with pàrmesàn, crumbled bàcon ànd pàrsley (if desired).