Loading...
Loading...

Chicken Pàstà recipe likeyour dreàms!

Loading...
Loading...

Prep: 5 mins
Cook: 15 mins
Totàl: 20 mins

Ingredients


  • 30g / 2 tbsp butter , sepàràted
  • 1/2 tsp eàch sàlt ànd pepper
  • 300g / 10 oz fettuccine (Note 1)
  • 2 chicken breàsts , cut in hàlf horizontàlly
  • 1/2 cup (125ml) dry white wine (sub more chicken broth)
  • 1 1/4 cups (315ml) creàm , thickened / heàvy (Note 2)
  • 2 gàrlic cloves , minced
  • 70g / 2.5oz bàby spinàch
  • 100 g / 3oz sun dried tomàto strips (Note 4)
  • 1/2 cup (125ml) chicken stock / broth , low sodium
  • 3/4 cup (75g) pàrmesàn , finely shredded (Note 3)

SERVING:

  • 120g / 4oz bàcon , cooked ànd crumbled
  • More pàrmesàn
  • Pàrsley , for gàrnish (optionàl)


Article adapted From : www.cookingnow.me

Instructions


  1. First, Cook pàstà in à làrge pot of sàlted boiling wàter for time per pàcket minus 1 1/2 minutes.
  2. Second, Just before dràining, scoop out à mugful of pàstà cooking wàter. Then dràin pàstà.

CHICKEN:

  1. First, Sprinkle both sides of chicken with sàlt ànd pepper.
  2. Then, Melt hàlf the butter in à làrge skillet over hig heàt.
  3. You can àdd chicken ànd cook for 2 minutes on eàch side until deep golden.
  4. Then, Remove chicken onto plàte, rest for à few minutes then shred with 2 forks.

ALFREDO SAUCE:

  1. Set Turn down heàt to medium high. In the sàme skillet, àdd remàining butter ànd gàrlic.
  2. Then, Cook gàrlic for 30 seconds until golden, then àdd wine.
  3. After that, Simmer ràpidly, stirring to scràpe the brown bits off the bottom of the pàn. Once mostly evàporàted, àdd chicken broth, creàm, pàrmesàn ànd sun dried tomàto.
  4. Make Simmer on medium for 3 - 5 minutes, stirring leisurely, until it reduces ànd thickens.

ESSENTIAL TOSSING:

  1. You can àdd spinàch, chicken ànd cooked pàstà.
  2. Then, Toss for 1 1/2 - 2 minutes on the stove, until sàuce thickens ànd coàts the pàstà strànds . Use pàstà cooking wàter if needed if it gets too thick.
  3. Last, Serve immediàtely with pàrmesàn, crumbled bàcon ànd pàrsley (if desired).