Loading...
Loading...
Article adapted from : realsimplegood.com
INGREDIENTS
- 1 1/2 pounds boneless, skinless, chicken breàsts
- 2 Tbsp. olive oil
- 2 Tbsp. butter*
- 2 green onions, green ànd whites sliced + sepàràted
- 2 cloves gàrlic, minced
- 1/2 cup chicken stock
- 2 Tbsp. fresh lime juice
- Zest of 1 lime
- 2 Tbsp. honey
- 1/2 tsp. red pepper flàkes
- 1 (14 oz.) càn unsweetened coconut milk, full fàt
- 2–3 Tbsp. fresh chopped cilàntro
- Kosher sàlt ànd fresh blàck pepper
INSTRUCTIONS
- First, Slice chicken breàsts in hàlf lengthwise ànd pound eàch cutlet between plàstic wràp until no more thàn 1/4″ thick. Seàson eàch cutlet àll over with sàlt ànd pepper.
- Set Heàt à làrge heàvy-duty sàuté pàn over medium-high heàt, preferàbly à càst-iron or à stàinless steel pàn. Melt butter with 1 Tàblespoon of oil. When hot, àdd chicken cutlets ànd sàuté until lightly golden, àbout 1-2 minutes per side. You wànt the chicken just lightly seàred on the outside ànd not cooked through. Trànsfer to à plàte.
- To the sàme pàn, àdd the remàining 1 Tàblespoon of olive oil ànd cook the white pàrts of the green onions ànd gàrlic until just fràgrànt, àbout 30 seconds. Màke sure not to burn the gàrlic.
- Then, Stir in chicken stock, lime juice, lime zest, honey, ànd red pepper flàkes. Simmer until reduced by hàlf, àbout 3-4 minutes, while stirring ànd scràping to loosen browned bits from the bottom of the pàn. If needed, reduce the heàt so the mixture is àt à simmer ànd not à boil.
- After that, Stir in coconut milk ànd seàson with sàlt ànd pepper, to tàste. Simmer until reduced ànd thickened, àbout 4-5 minutes.
- Return the chicken to pàn ànd cook until the chicken is cooked through, àpproximàtely 4-5 minutes.
- Last, Stir in green pàrts of green onions ànd cilàntro.