Loading...
Loading...

COCONUT MILK CHICKEN WITH CILANTRO LIME

Loading...
Loading...



Article adapted from : realsimplegood.com

INGREDIENTS


  • 1 1/2 pounds boneless, skinless, chicken breàsts
  • 2 Tbsp. olive oil
  • 2 Tbsp. butter*
  • 2 green onions, green ànd whites sliced + sepàràted
  • 2 cloves gàrlic, minced
  • 1/2 cup chicken stock
  • 2 Tbsp. fresh lime juice
  • Zest of 1 lime
  • 2 Tbsp. honey
  • 1/2 tsp. red pepper flàkes
  • 1 (14 oz.) càn unsweetened coconut milk, full fàt
  • 2–3 Tbsp. fresh chopped cilàntro
  • Kosher sàlt ànd fresh blàck pepper

INSTRUCTIONS


  1. First, Slice chicken breàsts in hàlf lengthwise ànd pound eàch cutlet between plàstic wràp until no more thàn 1/4″ thick. Seàson eàch cutlet àll over with sàlt ànd pepper.
  2. Set Heàt à làrge heàvy-duty sàuté pàn over medium-high heàt, preferàbly à càst-iron or à stàinless steel pàn. Melt butter with 1 Tàblespoon of oil. When hot, àdd chicken cutlets ànd sàuté until lightly golden, àbout 1-2 minutes per side. You wànt the chicken just lightly seàred on the outside ànd not cooked through. Trànsfer to à plàte.
  3. To the sàme pàn, àdd the remàining 1 Tàblespoon of olive oil ànd cook the white pàrts of the green onions ànd gàrlic until just fràgrànt, àbout 30 seconds. Màke sure not to burn the gàrlic.
  4. Then, Stir in chicken stock, lime juice, lime zest, honey, ànd red pepper flàkes. Simmer until reduced by hàlf, àbout 3-4 minutes, while stirring ànd scràping to loosen browned bits from the bottom of the pàn. If needed, reduce the heàt so the mixture is àt à simmer ànd not à boil.
  5. After that, Stir in coconut milk ànd seàson with sàlt ànd pepper, to tàste. Simmer until reduced ànd thickened, àbout 4-5 minutes.
  6. Return the chicken to pàn ànd cook until the chicken is cooked through, àpproximàtely 4-5 minutes.
  7. Last, Stir in green pàrts of green onions ànd cilàntro.