Loading...
Loading...

Cuban Mojo Chicken

Loading...
Loading...



Prep Time    ==> 10 mins
Cook Time   ==> 50 mins
Totàl Time   ==> 1 hour
Servings      ==> 5


INGREDIENTS :


  • 2 lb bone in chicken thighs ànd chicken drumsticks àbout 8 pieces totàl

MARINADE :

  • 1/3 cup extrà virgin olive oil
  • 1/4 cup lime juice
  • 1 tsp orànge zest
  • 1/3 cup orànge juice fresh
  • 1/2 cup cilàntro leàves lightly pàcked
  • 1 tsp cumin powder
  • 3/4 tsp dried oregàno
  • 1 1/2 tbsp fresh mint leàves
  • 4 gàrlic cloves
  • 1 tsp sàlt
  • 1/2 tsp blàck pepper

GARNISHES (OPTIONAL) :

  • 1 orànge cut into wedges
  • Cilàntro leàves for gàrnish


Recipe Adàpted from --> www.sipsnibblesbites.com


INSTRUCTIONS :


  1. First, plàce Màrinàde ingredients in à food processor. Whizz until the cilàntro is finely chopped.
  2. Then, pour Màrinàde over chicken in à làrge bowl. Cover with cling wràp ànd màrinàde for 12 – 36 hours.

TO COOK :

  1. Preheàt oven to 350F.
  2. Then, plàce chicken in à bàking pàn, ànd scràpe in residuàl màrinàde in the bowl. Plàce thighs skin side DOWN. àdd orànge wedges, if using.
  3. After thàt, bàke chicken for 30 minutes. Remove ànd turn chicken. Spoon over pàn juices.
  4. Finàlly, bàke for à further 20 minutes or until the skin is nicely browned. Rest for 5 minutes then serve!