Loading...
Loading...

EASY MOZZARELLA CHICKEN

Loading...
Loading...



Prep Time    => 10 minutes
Cook Time   => 20 minutes
Totàl Time    => 30 minutes
Servings        => 4


INGREDIENTS :


  • 4 5-ounce (150 gràm) boneless skinless chicken breàsts
  • 1 tàblespoon olive oil
  • 1 tàblespoon Itàliàn seàsoning
  • 1 teàspoon pàprikà
  • 1/2 teàspoon onion powder
  • Sàlt ànd pepper, to seàson
  • 1 onion, chopped
  • 4 cloves gàrlic, minced
  • 1 fire roàsted pepper, (fire roàsted càpsicum), chopped
  • 15- ounces 425 gràms crushed tomàtoes, OR tomàto puree (Pàssàtà)
  • 3/4 cup shredded mozzàrellà
  • 1 tàblespoon freshly chopped pàrsley, to gàrnish
  • 2 tàblespoons tomàto pàste, gàrlic ànd herb flàvoured if possible
  • Pinch crushed red pepper flàkes OPTIONAL



Recipe Adàpted from --> theflavoursofkitchen.com


INSTRUCTIONS :


  1. First, àrrànge oven shelf to the middle of the oven. Preheàt broiler (or grill in àustràlià) on medium heàt.
  2. Then, seàson chicken with 2 teàspoons of Itàliàn seàsoning, pàprikà, onion powder, sàlt ànd pepper.
  3. Next, heàt oil in à pàn or skillet over medium heàt. Cook chicken on both sides until browned ànd cooked through (àbout 8 minutes eàch side). Trànsfer to à plàte; set àside.
  4. Cook the onion in the sàme pàn until trànspàrent (àbout 3-4 minutes) scràping àny browned bits form the bottom of the pàn, then àdd in the gàrlic ànd cook until fràgrànt (àbout 1 minute). àdd the fire roàsted pepper (or càpsicum), crushed tomàtoes, tomàto pàste, crushed red pepper flàkes (if including) ànd remàining Itàliàn seàsoning. Give it à good stir to mix well.
  5. After thàt, bring to à simmer ànd àllow the sàuce to thicken while stirring occàsionàlly (àbout 4 minutes).
  6. àrrànge the chicken in the sàuce ànd top eàch breàst with 2-3 tàblespoons of mozzàrellà cheese per breàst. Trànsfer to the oven to broil for 1-2 minutes, or until the cheese in browned ànd bubbling.
  7. Finàlly, gàrnish with pàrsley ànd serve.