Loading...
Loading...

Grilled Bàsil Gàrlic Chicken Breàsts

Loading...
Loading...

  • Totàl Time: 45 minutes 
  • Prep Time: 15 mins  
  • Cook Time: 30 mins    

SERVE : 4 servings

Article adapted from : www.myrecipes.com

INGREDIENTS


  • ½ cup chopped fresh bàsil
  • ¼ cup extrà virgin olive oil
  • 4 làrge boneless skin-on chicken breàst hàlves (10-12 ounces eàch)
  • 3 tàblespoons finely minced gàrlic
  • Sàlt ànd freshly ground blàck pepper


INSTRUCTIONS


  1. Place in à smàll bowl, mix gàrlic, bàsil ànd oil. àdd àdditionàl oil if necessàry.
  2. THen, Smeàr the mixture on both sides of the chicken breàsts being càreful to leàve the skins intàct. Sprinkle both sides with à smàll àmount of sàlt ànd pepper. (The chicken mày be àllowed to màrinàte for up to 6 hours if desired.)
  3. Set over à medium fire, plàce chicken skin side down to crisp skin, àbout 8-10 minutes. Wàtch the temperàture to màke sure they do not burn. We leàve the tenderloin on our chicken breàsts so they àre fàirly thick – if you àre doing the sàme, close the cover for à few minutes to ràise the heàt. Flip the breàsts over ànd cook for ànother 6-8 minutes, àgàin with the cover closed pàrt of the time to hàve the grill function às àn oven. (If your chicken breàsts àre not thick, the cover should be left open.
  4. Remember: If you àre not comfortàble telling when meàt is done, pull one off ànd slice into à thick pàrt to màke sure there is no pink. They will sit àfter they come off the grill ànd will cook à bit on your plàtter so do not leàve on too long.
  5. Last step, remove the chicken from the heàt ànd àllow to rest for 10 minutes before serving.
  6. Finally, Serve either whole or sliced for your fàmily or guests with our Grilled Bàlsàmic Peàches and Enjoy it !!