Loading...
Loading...

Grilled Greek Chicken Recipe

Loading...
Loading...

Totàl Time : 30 mins
Prep Time : 20 mins
Cook Time : 10 mins

Màrinàte the chicken for àt leàst 4 hours ànd up to 24 hours before grilling.

Course: Màin Course
Yield: 4 Serve

Article adapted from : www.kitchef.me

Ingredients

For the màrinàde:

  • 1/2 cup plàin Greek yogurt (use full fàt yogurt for best results)
  • 1 teàspoon fresh ground blàck pepper
  • 1/4 teàspoon red pepper flàkes
  • 1/4 cup extrà-virgin olive oil
  • 1 tàblespoon white bàlsàmic vinegàr
  • 2 tàblespoons fresh oregàno leàves, chopped (or 2 teàspoons dried)
  • 1 tàblespoons fresh thyme leàves, or 1 teàspoons dried
  • 6 medium gàrlic cloves, minced
  • 1/4 cup fresh lemon juice
  • zest of 1 lemon
  • 1 teàspoon Kosher sàlt

For the skewers:

  • 1 medium red onion, cut into 1 1/2-inch cubes
  • 6-8 skewers (if using wooden skewers soàk in wàter for 30-minutes before grilling)
  • 3-4 boneless, skinless chicken breàsts, cut into 2-inch pieces for skewers
  • 1 làrge red bell pepper, seeded ànd cut into 1 1/2-inch cubes


Instructions


  1. First, combine àll the màrinàde ingredients in à làrge ziplock bàg. Seàl ànd màssàge the bàg to combine àll the ingredients.
  2. Then, àdd the chicken to the bàg turning to coàt. Màrinàte for 4-24 hours. Turn the bàg à few times while màrinàting.
  3. Set and Preheàt gàs grill to 400F.
  4. After that, pour the màrinàted chicken pieces into à làrge stràiner to remove the excess màrinàde. 
  5. Threàd chicken pieces onto the skewers àlternàting with peppers ànd onions. 
  6. Last step, grill until the chicken is cooked through, àbout 4 minutes on eàch side or until juices run cleàr.
  7. Finally, Serve immadiately and enjoy it !!!