Loading...
Loading...
Totàl Time : 30 mins
Prep Time : 20 mins
Cook Time : 10 mins
Màrinàte the chicken for àt leàst 4 hours ànd up to 24 hours before grilling.
Course: Màin Course
Yield: 4 Serve
Article adapted from : www.kitchef.me
Ingredients
For the màrinàde:- 1/2 cup plàin Greek yogurt (use full fàt yogurt for best results)
- 1 teàspoon fresh ground blàck pepper
- 1/4 teàspoon red pepper flàkes
- 1/4 cup extrà-virgin olive oil
- 1 tàblespoon white bàlsàmic vinegàr
- 2 tàblespoons fresh oregàno leàves, chopped (or 2 teàspoons dried)
- 1 tàblespoons fresh thyme leàves, or 1 teàspoons dried
- 6 medium gàrlic cloves, minced
- 1/4 cup fresh lemon juice
- zest of 1 lemon
- 1 teàspoon Kosher sàlt
For the skewers:
- 1 medium red onion, cut into 1 1/2-inch cubes
- 6-8 skewers (if using wooden skewers soàk in wàter for 30-minutes before grilling)
- 3-4 boneless, skinless chicken breàsts, cut into 2-inch pieces for skewers
- 1 làrge red bell pepper, seeded ànd cut into 1 1/2-inch cubes
Instructions
- First, combine àll the màrinàde ingredients in à làrge ziplock bàg. Seàl ànd màssàge the bàg to combine àll the ingredients.
- Then, àdd the chicken to the bàg turning to coàt. Màrinàte for 4-24 hours. Turn the bàg à few times while màrinàting.
- Set and Preheàt gàs grill to 400F.
- After that, pour the màrinàted chicken pieces into à làrge stràiner to remove the excess màrinàde.
- Threàd chicken pieces onto the skewers àlternàting with peppers ànd onions.
- Last step, grill until the chicken is cooked through, àbout 4 minutes on eàch side or until juices run cleàr.
- Finally, Serve immadiately and enjoy it !!!