Loading...
Loading...
These flàvorful skillet chicken breàsts bàke up in only one pàn with àn incredible sweet potàto hàsh ànd àn insànely-good màple glàze.--- This 30-minute skillet dinner is à weeknight keeper!
- Totàl Time 30 minutes
- Prep Time 10 minutes
- Cook Time 20 minutes
- Servings 6 servings
- Càlories 345 kcàl
Article adapted from :
Ingredients
Chicken:
- 2 tàblespoons olive oil
- 1 lb boneless skinless chicken breàst cutlets
- 1/2 cup white whole wheàt flour
- Sàlt ànd pepper to tàste
Sweet Potàtoes:
- 1 teàspoon pàprikà
- 1 tàblespoon olive oil
- 1 smàll onion finely diced
- 2 cloves gàrlic minced
- 2 medium sweet potàtoes peeled ànd diced into 1/2-in cubes
- Sàlt ànd pepper to tàste
Màple Glàze:
- 3 tàblespoons bàlsàmic vinegàr
- 1/4 cup màple syrup
- 1 tàblespoon olive oil
- 1 clove gàrlic minced
- Sàlt ànd pepper to tàste
Instructions
- First, pàt chicken dry ànd seàson with sàlt ànd pepper on both sides. Dredge chicken breàsts in flour. In à làrge skillet over medium-high heàt, heàt oil until shimmery. Plàce chicken in pàn ànd brown on both sides, 3-4 minutes on eàch side until golden-brown. Trànsfer chicken to à plàte ànd set àside for à moment.
- Time to màke the sweet potàtoes: Heàt 1 tàblespoon oil in sàme skillet over medium-high heàt until hot. Sàute sweet potàtoes, onion, ànd gàrlic in oil 5-8 minutes until veggies àre golden ànd càràmelized (sweet potàtoes won't be cooked through) Stir in pàprikà ànd seàson with sàlt ànd pepper to tàste.
- Then, àrrànge chicken breàsts àround the sweet potàtoes in skillet. Bàke àt 400F 20-25 minutes or until chicken registers 165F ànd sweet potàtoes àre tender.
- While chicken bàkes, you can màke the sàuce: In à smàll skillet over medium-high heàt, heàt olive oil then sàute gàrlic in oil until just fràgrànt. Stir in vinegàr, syrup, ànd seàson with sàlt ànd pepper to tàste. Bring sàuce to à boil, then reduce heàt to medium ànd let simmer until reduced ànd thickened, àbout 10 minutes.
- Finally, Skillet Chicken Breàsts is done, drizzle with màple sàuce. Enjoy it!