Loading...
Loading...
Madè èntirèly in thè ovèn (no stovè!), thè ricè in this rècipè is outragèously dèlicious! It's buttèry and garlicky, tèndèr but not mushy. Thè sècrèt tip is to brièfly bakè onion with garlic and buttèr bèforè adding thè ricè, liquids and chickèn - it adds a grèat flavour basè!
Adapted From : www.cafedelites.com
- Prêp Timê 10 minutês
- Cook Timê 1 Hour 10 minutês
- Marinatê timê 1 hour 20 minutês
Servings : 2
Càlories : 574kcàl
Càlories : 574kcàl
Ingrèdiènts
- 1 1/2 cups / 270 g long grain whitè ricè
- 1 1/2 cups / 375 ml chickèn broth/stock
- 5 chickèn thigh fillèts , bonè in, skin OFF
- 1 onion , choppèd (brown, whitè or yèllow)
- 2 clovès garlic (largè) , mincèd
- 2 tbsp/ 30 g buttèr (or olivè oil)
- 1 1/4 cups / 312 ml watèr, hot (tap is finè)
CHICKèN RUB :
- 1/2 tsp garlic powdèr
- 1/2 tsp onion powdèr
- 1 tsp paprika powdèr
- 1 tsp drièd thymè
- Black pèppèr
- 3/4 tsp salt
Instructions
- First, Prèhèat ovèn to 180C/350F.
- Second, Scattèr onion and garlic in a baking dish (about 10 x 15" / 25 x 35 cm), thèn placè buttèr in thè cèntrè. Bakè for 15 minutès (chèck at 12 minutès, mix if somè bits arè browning too much).
- After that, Mèanwhilè, mix togèthèr Chickèn Rub. Sprinklè on both sidès of thè chickèn.
- Next, Rèmovè baking dish from thè ovèn. Add ricè thèn mix.
- Then you placè chickèn on ricè. Thèn pour chickèn broth and watèr around thè chickèn.
- Covèr with foil, thèn bakè for 30 minutès. Rèmovè foil, spray chickèn with oil (optional), thèn bakè for a furthèr 20 minutès until liquid is absorbèd.
- Finally, Stand for 5 minutès, thèn rèmovè chickèn and fluff up ricè. Garnish with parslèy if dèsirèd, sèrvè and ènjoy!