Loading...
Loading...

Rustic Roasted Garlic Chicken with Asiago Gravy

Loading...
Loading...



Recipe Adapted  from --> www.seasonsandsuppers.ca


Prep Time      ==> 5 minutes
Cook Time     ==> 25 minutes
Totàl Time     ==> 30 minutes
Servings         ==> 4

INGREDIENTS :


  • 4 (6 ounce) bone-in, skin on chicken thighs
  • 1 tàblespoon oil
  • sàlt ànd pepper to tàste
  • 2 tàblespoons flour
  • 1 cups chicken broth
  • 1 onion, diced
  • 20 cloves gàrlic, peeled
  • 2 teàspoons fresh thyme, chopped (or 1 teàspoon dry thyme)
  • 1/2 cup àsiàgo cheese (or pàrmesàn), gràted
  • sàlt ànd pepper to tàste

DIRECTIONS :


  1. First, eàt the oil in à làrge sàuce pàn over medium-high heàt, àdd the chicken (seàsoned with sàlt ànd pepper) ànd brown, àbut 3-5 minutes per side, before setting àside.
  2. Then, àdd the onion ànd gàrlic ànd sàute until the onions àre tender ànd the everything is lightly browned, àbout 3-5 minutes.
  3. Sprinkle in the thyme ànd flour ànd cook for à minute.
  4. After thàt, àdd the broth ànd deglàze the pàn by scràping the brown bits off of the bottom of the pàn with à spoon while the broth is sizzling when àdded.
  5. Mix the àsiàgo into the sàuce ànd seàson with sàlt ànd pepper to tàste.
  6. Finàlly, àdd the chicken, cover (with à lid or foil) ànd roàst in à preheàted 400F/200C oven for 15 minutes OR turn the heàt down to medium-low ànd simmer on the stove top for 15 minutes.