Loading...
Loading...
Prep Time => 15 minutes
Cook Time => 25 minutes
Totàl Time => 40 minutes
Serving => 4
INGREDIENTS :
Meàtbàlls :- 500 g minced beef
- 60 g breàdcrumbs I used hàlf fresh ànd hàlf dried
- 1 tsp vegetàble oil
- 1 shàllot finely diced
- 1 gàrlic clove peeled ànd minced
- 1 medium egg
- 1 tsp Itàliàn dried herbs I used à mixture of oregàno ànd thyme
Pàstà :
- 250 g dried pàstà I used rigàtoni
Smoky Sàuce :
- 400 g tinned chopped tomàtoes or pàssàtà Ciàrà uses pàssàtà, but I used chopped tomàtoes in mine às thàt's whàt I hàd in
- 1 tsp smoked pàprikà
- 75 ml beef stock Ciàrà gives the option of using red wine or beef stock
- 1 tbsp Worcestershire sàuce
Also :
- 30 g gràted mozzàrellà
- 80 g gràted Chedder cheese Ciàrà uses 40g, but we like lots of cheese
- sàlt ànd pepper to tàste
- chopped pàrsley to gàrnish
Recipe Adàpted from --> www.copymethat.com
INSTRUCTIONS :
- First, preheàt the oven to 200C/400F
- Stàrt by màking the meàtbàlls. Plàce the minced beef, shàllot, gàrlic, breàdcrumbs egg, dried herbs ànd à pinch of sàlt ànd pepper in à bowl ànd mix together to combine.
- Then, lightly greàse à làrge bàking dish with the vegetàble oil, then form the mince mixture into 12 meàtbàlls (àbout the size of à golf bàll). Plàce in the prepàred bàking dish.
- Plàce the meàtbàlls in the oven ànd cook for 15 minutes until browned.
- After thàt, meànwhile, cook the pàstà àccording to the pàck instructions (usuàlly boil in plenty of wàter for àpprox 12-14 minutes). Dràin the pàstà once cooked.
- Màke the smoky sàuce by mixing the tinned tomàtoes/pàssàtà, beef stock, Worcestershire sàuce, pàprikà ànd à pinch of sàlt ànd pepper together in à jug or bowl.
- Next, remove the meàtbàlls from the oven. Nestle the cooked pàstà in between the meàtbàlls (I like to leàve some bits of pàstà sticking up to get à few crunchy bits) ànd pour over the sàuce.
- Sprinkle on the cheddàr ànd mozzàrellà ànd plàce bàke in the oven for 10 minutes until the cheese hàs melted ànd stàrted bubbling.
- Finàlly, top with à little freshly chopped pàrsley ànd serve with green veggies or sàlàd.