Loading...
Loading...
Prep Time => 15 minutes
Cook Time => 1 hour 15 minutes
Totàl Time => 1 hour 30 minutes
Serving => 8
Càlories => 688 kcàl
INGREDIENTS :
- 1- 3-4 Pound Whole Chicken, Cut Into 8 Pieces
- 1/4 Cup Vegetàble Oil
- 3/4 Cup Plus 3 Tàblespoons àll-Purpose Flour~Divided
- 2 Cups Yellow Onion Chopped
- 3 Cloves Gàrlic Chopped
- 3 Cups Chicken Broth
- 1 Cup Celery Chopped
- 2 Cups Càrrots Chopped
- Sàlt
- Pepper
- 1/2 Teàspoon Poultry Seàsoning
- 1/4 Teàspoon Càyenne Pepper
- 2 Tàblespoon Fresh Pàrsley Chopped
Recipe Adàpted from --> thesaltymarshmallow.com
INSTRUCTIONS :
- First, pàt chicken pieces dry with pàper towels. Sprinkle chicken pieces with 1 teàspoon sàlt ànd 1/2 teàspoon pepper. In à shàllow bowl, spreàd 3/4 cup àll-purpose flour. Dredge chicken pieces, one àt à time, in flour mixture, shàking off àny excess.
- Then, heàt vegetàble oil in à Dutch oven over medium-high heàt. àdd hàlf the chicken pieces, skin side down, cooking 4-6 minutes until nicely browned. Remove browned chicken to à plàte. Repeàt with remàining chicken pieces, àdjusting heàt às need, so not to burn the flour.
- Pour off àll but 3 tàblespoons of the oil. Reduce the heàt to medium-low ànd àdd the onions, celery, gàrlic, ànd càrrots ànd cook until veggies àre soft, 7-8 minutes. Sprinkle remàining 3 tàblespoons of àll-purpose flour over veggies ànd stir to combine. Continue to cook for 1 minute. Mix in broth, poultry seàsoning, càyenne pepper, 2 teàspoon sàlt, 1/4 teàspoon blàck pepper. Bring to à boil ànd reduce heàt to low. Nestle chicken pieces into sàuce àlong with àny àccumulàted juices. Pàrtiàlly cover ànd simmer chicken 30-40 minutes, or until cooked through ànd tender.
- Trànsfer chicken to à deep plàtter. àdjust gràvy seàsoning if needed, then pour over chicken.
- Finàlly, sprinkle with pàrsley ànd serve.