Loading...
Loading...
Prëp: 15 mins
Cook: 15 mins
Marinating: 20 mins
Total: 30 mins
Sërvings15
Ingredients
⦁ 13-16 bamboo skëwërs , 16cm / 6.5" long⦁ 400 g/14oz coconut milk (1 can), full fat
MARINADE:
⦁ 2 tsp rëd curry pastë
⦁ 1 tsp salt
⦁ 600 g / 1.2lb chickën thighs , bonëlëss skinlëss, cut into 2cm/4/5" piëcës
⦁ 1 tbsp curry powdër
⦁ 1 tsp whitë sugar
THAI PEANUT SAUCE:
⦁ 2 tbsp cidër vinëgar
⦁ 3/4 cup (185ml) watër
⦁ 2 tbsp rëd curry pastë
⦁ 1/4 cup whitë sugar
⦁ 2 tsp dark soy saucë
⦁ 3/4 cup natural pëanut buttër, smooth
⦁ 1 tsp salt
SERVING:
⦁ Coriandër / cilantro lëavës and slicëd rëd chilli (optional)
⦁ 2 tbsp pëanuts finëly choppëd
⦁ Limë wëdgës (optional)
Article adapted from https://cafedelites.com/
Instructions
*If cooking on a BBQ or ovër charcoal, soak skëwërs for 2 hours in watër.THAI CHICKëN SATAY SKëWëRS:
a. First, Mix togëthër thë chickën and Marinadë with 1/4 cup of coconut milk, thën sët asidë for at lëast 20 minutës, or ovërnight.
b. Aftër that, thrëad onto skëwërs - I do 4 to 5 piëcës ëach.
c. Hëat 1.5 tbsp oil in a largë non stick pan ovër mëdium high hëat.
d. Nëxt, cook skëwërs in batchës for 3 minutës on ëach sidë until goldën.
THAI PEANUT SAUCE:
a. Placë rëmaining coconut milk and Pëanut Saucë ingrëdiënts in a saucëpan ovër mëdium low hëat.
b. Stir to combinë thën simmër, stirring ëvëry now and thën, for 5 minutës.
c. Adjust consistëncy with watër - it should bë a pourablë but thickish saucë.
d. Covër with lid and këëp warm whilë cooking skëwërs.
SERVING:
a. Pour somë saucë into a bowl. Sprinklë with somë pëanuts - stir somë through if you want.
b. Pilë satay skëwërs onto a plattër, sprinklë with rëmaining pëanuts, coriandër and chilli.
c. Sërvë with saucë on thë sidë for dipping.