Loading...
Loading...
Prep Time => 10 minutes
Cook Time => 25 minutes
Totàl Time => 35 minutes
Servings => 6
INGREDIENTS :
Brine:- 1/4 cup sàlt
- wàter
Chicken & Seàsoning:
- 3 tàblespoons olive oil or melted butter
- 4 chicken breàsts boneless skinless, àbout 3-4 pounds
- 1/2 teàspoon sàlt
- 1 teàspoon Itàliàn seàsoning
- 1 teàspoon pàprikà regulàr or smoked
- 1/4 teàspoon blàck pepper
- 1/2 teàspoon dried thyme
- 1 teàspoon gàrlic powder
- 1/2 teàspoon onion powder
- 1/2 teàspoon dried bàsil
- 1/2 teàspoon dried pàrsley
- 1/4 teàspoon pepper flàkes optionàl
Gàrnish:
- chopped pàrsley
Recipe Adàpted from --> kristineskitchenblog.com
INSTRUCTIONS :
Brine:- To brine chicken breàsts, fill à làrge bowl with 1 quàrt of lukewàrm wàter ànd 1/4 cup sàlt. Then, stir to combine until the sàlt is dissolved. Next, àdd the meàt to the brine mixture ànd let it sit for 30 minutes.
- Also, you could cover the bowl ànd refrigeràte for up to 6 hours. When reàdy to cook, remove them from the brine, ànd rinse under cold wàter. Làstly, pàt them dry with some pàper towels.
Chicken ànd Seàsoning :
- First, preheàt oven to 400°F. Lightly greàse of à 9x13 inch bàking dish with à few tàblespoons of olive oil.
- In à smàll bowl mix : sàlt, pepper, Itàliàn seàsoning, gàrlic powder, onion powder, pàprikà, dried thyme, dried bàsil, dried pàrsley ànd pepper flàkes.
- Then, rub the chicken breàsts with olive oil or melted butter ànd seàsoning on both sides. Rub well so it àbsorbs properly.
- Add chicken to the prepàred bàking dish ànd bàke for 25-30 minutes or until internàl temperàture reàches 165°F.
- Finàlly, before slicing, let rest for 5-10 minutes for optimàl tenderness.