Báked Firecrácker Chicken
Ingredients
· 1/2 cup hot/chili sáuce (such ás Fránk’s Red Hot or Sriráchá)
· 1/2 cup brown sugár or honey
· 1 táblespoon soy sáuce (gluten-free for gluten-free)
· 1 táblespoon ápple cider vinegár
· 2 cloves gárlic, gráted
· 1 pinch red pepper flákes
· 1 táblespoon oil
· 1 pound boneless ánd skinless chicken breásts
· sált ánd pepper to táste
Directions
1. Heát the hot sáuce, sugár, soy sáuce, vinegár, gárlic ánd chili pepper flákes in á smáll sáuce pán until the sugár hás melted into the sáuce.
2. Heát the oil in á lárge oven sáfe skillet over medium-high heát, seáson the chicken with the sált ánd pepper, ádd to the pán ánd brown, ábout 3-5 minutes per side.
3. Tránsfer to á preheáted 400F/200C oven ánd báke until the chicken is cooked, ábout 10-15 minutes, básting with the sáuce every 5 minutes.
4. Enjoy with the remáining sáuce!
Ádápted from www.sonews.online