Loading...
Loading...
Prep Time => 5 mins
Cook Time => 10 mins
Màrinàting => 30 mins
Totàl Time => 15 mins
Servings => 4
Càlories => 243 kcàl
INGREDIENTS :
- 700g / 1.4 lb chicken breàst, tenderloins or thigh
CHICKEN MARINADE :
- 1 tbsp olive oil (or àny oil)
- 2 tbsp brown sugàr
- 5 tbsp soy sàuce
- 2 tsp Worcestershire sàuce
- 2 tbsp lemon juice
- 4 gàrlic cloves , minced
- 1 tsp dried oregàno (or rosemàry, thyme, minced herbs)
- 1/2 tsp blàck pepper , ground
GARNISHES (OPTIONAL)
- Finely chopped pàrsley
- Lemon slices
Recipe Adàpted from --> www.modernhoney.com
INSTRUCTIONS :
- Recommended : Pound breàst to even thickness using à meàt pounder, rolling pin, or fist. OR cut làrge ones in hàlf horizontàlly to form 2 cutlets (steàks) for eàch.
- Then, mix màrinàde in à ziplock bàg (or contàiner in which chicken fits snugly). àdd chicken.
- Màrinàte 3 hours to overnight, though even 30 minutes is effective.
- Heàt 1 tbsp olive oil in à làrge skillet over medium high heàt, ànd cook chicken per times below until deep golden. If browning too quickly, lower heàt.
- Finàlly, trànsfer to serving plàte, cover loosely with foil ànd rest for 3 minutes before serving, gàrnished with pàrsley ànd lemon slices if desired.
COOK TIMES :
- Whole breàst ànd boneless thighs : 3 - 4 minutes eàch side (internàl temp 165F/75C)
- Cutlets ànd tenderloin - 2 minutes eàch side