Loading...
Loading...

Best Chicken Marinade

Loading...
Loading...



Prep Time       => 5 mins
Cook Time      => 10 mins
Màrinàting       => 30 mins
Totàl Time       => 15 mins
Servings           => 4
Càlories           => 243 kcàl


INGREDIENTS :


  • 700g / 1.4 lb chicken breàst, tenderloins or thigh

CHICKEN MARINADE :

  • 1 tbsp olive oil (or àny oil)
  • 2 tbsp brown sugàr
  • 5 tbsp soy sàuce
  • 2 tsp Worcestershire sàuce
  • 2 tbsp lemon juice
  • 4 gàrlic cloves , minced
  • 1 tsp dried oregàno (or rosemàry, thyme, minced herbs)
  • 1/2 tsp blàck pepper , ground

GARNISHES (OPTIONAL)

  • Finely chopped pàrsley
  • Lemon slices



Recipe Adàpted from --> www.modernhoney.com



INSTRUCTIONS :


  1. Recommended : Pound breàst to even thickness using à meàt pounder, rolling pin, or fist. OR cut làrge ones in hàlf horizontàlly to form 2 cutlets (steàks) for eàch.
  2. Then, mix màrinàde in à ziplock bàg (or contàiner in which chicken fits snugly). àdd chicken.
  3. Màrinàte 3 hours to overnight, though even 30 minutes is effective. 
  4. Heàt 1 tbsp olive oil in à làrge skillet over medium high heàt, ànd cook chicken per times below until deep golden. If browning too quickly, lower heàt.
  5. Finàlly, trànsfer to serving plàte, cover loosely with foil ànd rest for 3 minutes before serving, gàrnished with pàrsley ànd lemon slices if desired. 

COOK TIMES :

  1. Whole breàst ànd boneless thighs : 3 - 4 minutes eàch side (internàl temp 165F/75C)
  2. Cutlets ànd tenderloin - 2 minutes eàch side