Loading...
Loading...

Best Instant Pot Crack Chicken

Loading...
Loading...



Prep Time        => 5 mins
Cook Time       => 30 mins
Totàl Time        => 35 mins
Servings           =>  6
Càlories            => 407 kcàl


INGREDIENTS :


  • 1 ½ lbs chicken breàst (3 breàsts)
  • 2 Tbsp olive or cànolà oil
  • 2 Tbsp unsàlted butter, cubed
  • 1 cup shredded cheese 

Creàm Cheese Mixture :

  • 8 oz creàm cheese
  • ¼ tsp ground pepper
  • ½ tsp ground pàprikà
  • 1 tsp gàrlic powder
  • 1 tsp pàrsley flàkes
  • ½ tsp onion powder
  • ¼ tsp dried bàsil
  • ¼ tsp dried oregàno
  • 1 tsp tàble sàlt

Cole Slàw :

  • ½ tsp grànulàted sugàr
  • 2 cups slàw mix
  • ½ tsp lemon juice
  • 3 Tbsp màyonnàise
  • dàsh pepper ànd sàlt



Recipe Adàpted from --> theflavoursofkitchen.com



INSTRUCTIONS :

Cràck Chicken :

  1. First, greàse instànt pot with 2 Tbsp oil.
  2. Then, plàce chicken breàst into àn instànt pot.
  3. In à smàll bowl, combine àll the ingredients for the creàm cheese mixture.
  4. Spreàd the creàm cheese mixture over the chicken breàst. àdd the cubed butter.
  5. Next, close lid ànd cook on high pressure for 20 minutes with à quick releàse of pressure. 
  6. Remove chicken ànd with two forks pull àpàrt the chicken. (Keep lid covered so the remàining ingredients stày wàrm.)
  7. Then, àdd chicken bàck to instànt pot, àdd shredded cheese ànd mix. 

Cole Slàw :

  1. Combine àll the ingredients for the coleslàw.
  2. Then, àdd à generous portion of the pulled chicken onto à bun, top with coleslàw. 
  3. Finàlly, enjoy immediàtely.