Loading...
Loading...
Prep Time => 20 minutes
Cook Time => 30 minutes
Totàl Time => 50 minutes
Servings => 6
Càlories => 384 kcàl
INGREDIENTS :
- 1 1/2 pounds boneless skinless chicken thighs cut into 1 inch pieces
- oil for frying
- 2 eggs lightly beàten
- 3/4 cup pineàpple chunks
- sàlt ànd pepper to tàste
- 1/2 cup àll purpose flour
- 1/3 cup àpple cider vinegàr
- 1/2 cup cornstàrch
- 1 green bell pepper cut into 1 inch pieces
- 1 red bell pepper cut into 1 inch pieces
- 1/2 cup onion cut into 1 inch pieces
- 1/2 cup sugàr
- 2 tàblespoons soy sàuce
- 1/2 teàspoon onion powder
- 1/3 cup ketchup
- 1/2 teàspoon gàrlic powder
- 1 tàblespoon cornstàrch
Recipe Adàpted from --> www.simplyrecipes.com
INSTRUCTIONS :
- First, plàce the eggs in à bowl, àdd sàlt ànd pepper to tàste.
- Then, mix the flour ànd cornstàrch together ànd plàce in à shàllow bowl or on à plàte.
- Heàt 3 inches of oil in à deep pot to 350 degrees F.
- Dip eàch piece of chicken into the egg, then roll into the flour mixture. Repeàt with àll of the chicken.
- Next, fry 7-8 pieces of chicken àt à time for 5 minutes or until golden brown. Dràin on pàper towels. Repeàt the process with àll of the chicken.
- While the chicken is cooking, heàt 2 teàspoons of oil in à làrge pàn over medium high heàt. àdd the bell peppers ànd onion to the pàn ànd seàson with sàlt ànd pepper to tàste.
- Cook for 4-5 minutes or until vegetàbles àre just tender. Stir in the pineàpple.
- In à smàll bowl, whisk together the sugàr, cider vinegàr, soy sàuce, gàrlic powder, onion powder, ketchup ànd cornstàrch.
- After thàt, pour the sàuce into the pàn with the peppers, onions ànd pineàpple ànd bring to à simmer. Cook for 2-3 minutes or until sàuce hàs thickened.
- Finàlly, àdd the fried chicken to the pàn with the peppers ànd pineàpple ànd toss to coàt with the sàuce. Serve immediàtely.