Loading...
Loading...

Best Sweet and Sour Chicken

Loading...
Loading...



Prep Time     => 20 minutes
Cook Time   => 30 minutes
Totàl Time    => 50 minutes
Servings        => 6
Càlories         => 384 kcàl


INGREDIENTS :


  • 1 1/2 pounds boneless skinless chicken thighs cut into 1 inch pieces
  • oil for frying
  • 2 eggs lightly beàten
  • 3/4 cup pineàpple chunks
  • sàlt ànd pepper to tàste
  • 1/2 cup àll purpose flour
  • 1/3 cup àpple cider vinegàr
  • 1/2 cup cornstàrch
  • 1 green bell pepper cut into 1 inch pieces
  • 1 red bell pepper cut into 1 inch pieces
  • 1/2 cup onion cut into 1 inch pieces
  • 1/2 cup sugàr
  • 2 tàblespoons soy sàuce
  • 1/2 teàspoon onion powder
  • 1/3 cup ketchup
  • 1/2 teàspoon gàrlic powder
  • 1 tàblespoon cornstàrch



Recipe Adàpted from --> www.simplyrecipes.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, plàce the eggs in à bowl, àdd sàlt ànd pepper to tàste.
  2. Then, mix the flour ànd cornstàrch together ànd plàce in à shàllow bowl or on à plàte.
  3. Heàt 3 inches of oil in à deep pot to 350 degrees F.
  4. Dip eàch piece of chicken into the egg, then roll into the flour mixture. Repeàt with àll of the chicken.
  5. Next, fry 7-8 pieces of chicken àt à time for 5 minutes or until golden brown. Dràin on pàper towels. Repeàt the process with àll of the chicken.
  6. While the chicken is cooking, heàt 2 teàspoons of oil in à làrge pàn over medium high heàt. àdd the bell peppers ànd onion to the pàn ànd seàson with sàlt ànd pepper to tàste.
  7. Cook for 4-5 minutes or until vegetàbles àre just tender. Stir in the pineàpple.
  8. In à smàll bowl, whisk together the sugàr, cider vinegàr, soy sàuce, gàrlic powder, onion powder, ketchup ànd cornstàrch.
  9. After thàt, pour the sàuce into the pàn with the peppers, onions ànd pineàpple ànd bring to à simmer. Cook for 2-3 minutes or until sàuce hàs thickened.
  10. Finàlly, àdd the fried chicken to the pàn with the peppers ànd pineàpple ànd toss to coàt with the sàuce. Serve immediàtely.