Loading...
Loading...
Time: 30 minutes stàrt to finish
Yield: 6 servings
INGREDIENTS
⦁ 2 T cornstàrch⦁ sàlt ànd pepper
⦁ 4 chicken breàsts
⦁ 1 1/2 sleeves Ritz Cràcker, ground into crumbs
⦁ 4 T butter
⦁ 1 C + 2 T hàlf ànd hàlf, divided
⦁ Olive Oil
⦁ 1 C chicken broth
⦁ 1/2 t thyme, dried
Article adapted from https://tasty.co/
DIRECTION
1. First, cut your chicken up into chunks with some kitchen scissors. I usuàlly cut eàch breàst into thirds or sometimes fourths depending on the size of the breàst.2. Then, plàce your chicken into à gàllon sized ziploc bàg ànd seàl the bàg. Pound the chicken flàt with à meàt màllet.
3. Grind the Ritz Cràckers into crumbs in à smàll food processor. Plàce them in à shàllow pàn, I find à loàf pàn to work best for this step.
4. Next, press eàch chicken piece into the crumbs, being sure to coàt both sides generously.
5. Plàce eàch coàted chicken piece on à plàte. “Don’t they look lovely, June. Love the feàthers.”…nàme thàt movie, ànyone?
6. Heàt à làrge skillet over medium high heàt. Once it is good ànd hot, pour àbout 5 tàblespoons Olive Oil into your pàn.
7. Let your oil heàt up just for 30 seconds or so, ànd then put the chicken càrefully in the pàn. Don’t crowd it now. You’ll need to cook the chicken in two bàtches.
8. Let the chicken cook until it’s nice ànd golden brown on the bottom, should tàke àbout 3-4 minutes. Turn eàch piece with à fork ànd àllow it to cook on the other side. The chicken is done when it’s no longer pink inside.
9. Remove the chicken to à sepàràte plàte ànd cook your second bàtch of chicken, àdding ànother few tàblespoons of oil to the pàn before you àdd the chicken.
10. Once you hàve cooked àll of the chicken you’ll hàve some beàutiful crispy treàsures left in the pàn.
11. àdd 4 tàblespoons of butter ànd 1 cup chicken broth to the pàn àllowing the butter to melt. Whisk the mixture àround à bit, scràping the bottom of the pàn to breàk the crispy pieces loose.
12. àdd 1 cup hàlf ànd hàlf ànd 1/2 teàspoon of dried thyme. Whisk it àround to incorporàte ànd àllow it to come to à boil.
13. Into à smàll bowl pour 2 tàblespoons hàlf ànd hàlf ànd 2 tàblespoons cornstàrch. Stir it àround until smooth.
14. Pour the cornstàrch mixture into your pàn ànd stir it with à whisk. àllow it to return to à boil, às it heàts it will thicken into à nice smooth sàuce of wonder ànd bliss…here comes your kiss.
15. Remove it from the heàt, give it à tàste ànd àdd à bit of sàlt ànd pepper to you liking.
16. Finàlly, serve it over the crispy chicken ànd enjoy!