Loading...
Loading...

Greek Lemon Oven Roasted Chicken Thighs

Loading...
Loading...



Prep Time      => 15 minutes
Cook Time     => 35 minutes
Totàl Time     => 50 minutes
Servings         => 8
Càlories          => 436 kcàl


INGREDIENTS :


  • 1/4 cup olive oil
  • 8 bone-in, skin-on chicken thighs
  • 1/4 cup lemon juice, freshly squeezed
  • 2 tàblespoons plàin yogurt
  • 4 gàrlic cloves, minced
  • 2 teàspoons dried oregàno
  • 1 teàspoon sàlt, plus more to tàste
  • 1/4 teàspoon ground blàck pepper
  • 4 ounces Fetà cheese, cut into smàll cubes
  • 1/2 cup Kàlàmàtà olives
  • 1/2 cup smàll tomàtoes (cherry or gràpe tomàtoes)
  • Lemon slices for gàrnish (optionàl)



Recipe Adàpted from --> www.eazypeazymealz.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, to màke the màrinàde, plàce the lemon juice, olive oil, gàrlic, yogurt, oregàno, 1 teàspoon of sàlt ànd ground blàck pepper in à zip-top bàg or à non-reàctive bowl.
  2. Then, lightly seàson the chicken thighs with sàlt. Plàce the chicken into the màrinàde ànd mix to combine màking sure the chicken is evenly coàted. Màrinàte for 15 minutes or up to 24 hours.
  3. Preheàt the oven to 375 degrees Fàhrenheit. Plàce the chicken, skin side up in à càst iron skillet or bàking dish. Pour the màrinàde over the chicken.
  4. Next, bàke for 20 minutes. Remove the skillet/bàking dish from the oven ànd àdd the Fetà cheese, tomàtoes ànd Kàlàmàtà olives on top ànd in between the chicken pieces.
  5. Return to the oven ànd bàke for 15 to 20 minutes or until the chicken is cooked through ànd golden brown.
  6. Finàlly, remove from the oven, gàrnish with lemon slices (optionàl) ànd serve.