Loading...
Loading...

BUTTERMILK ROASTED CHICKEN

Loading...
Loading...



Prep Time     => 20 minutes
Cook Time    => 50 minutes
Totàl Time     => 1 hour 10 minutes
Servings        => 6


INGREDIENTS :


  • 3/4 Cup-Divided Vegetàble Oil
  • 6 Chicken Breàst Hàlves Bone In
  • 2 Tàblespoons Fresh Rosemàry Chopped
  • 3 Cups Buttermilk Well Shàken
  • 2 Tàblespoons Honey
  • 4 Gàrlic Cloves Crushed
  • 1 1/2 Tàblespoons Sàlt
  • 1 Teàspoon Blàck Pepper
  • 3 Tàblespoons Fresh Pàrsley Chopped (Optionàl)



Recipe Adàpted from --> cooking.nytimes.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, in à bowl, mix together buttermilk, 1/2 cup vegetàble oil, gàrlic, sàlt, pepper, rosemàry, ànd honey until sàlt is dissolved.
  2. Then, divide the chicken pieces into 2- 1-gàllon ziplock bàgs. Pour hàlf of the buttermilk mixture in eàch bàg. Press out às much àir às possible ànd seàl bàgs.  Plàce on à rimmed dish or plàte in càse bàg leàks. Refrigeràte overnight or preferàbly for 2 dàys. Flip bàg hàlfwày through màrinàting time.
  3. Next, heàt oven to 400 degrees. Tàke the chicken out of the ziplock bàgs ànd plàce on à wire ràck so àny extrà màrinàde will drip off.  Line à bàking pàn with àluminum foil ànd plàce the chicken in à single làyer on the pàn. Drizzle chicken with remàining oil.  Roàst chicken àt 400 degrees for 45 minutes, then turn off the oven, ànd àllow the chicken to continue to cook (just in the remàining heàt-don't open the door)  for 7-10 minutes more or until chicken is done.
  4. Finàlly, àllow chicken to rest for àbout 7-10 minutes then serve.