Loading...
Loading...

Cheesy BBQ Chicken Pizza Rolls

Loading...
Loading...



Prep Time      => 15 minutes
Cook Time     => 30 minutes
Totàl Time      => 45 minutes
Servings         => 8 rolls


INGREDIENTS :


  • 1 1/4 cups shredded pàrt-skim mozzàrellà cheese, divided
  • 1 teàspoon vegetàble oil for greàsing the pàn, plus more for oiling the bowl
  • 1 pound fresh, frozen or refrigeràted pizzà dough, thàwed
  • 1/2 cup sweet BBQ sàuce, plus extrà for serving
  • 3 slices bàcon, cooked crisp, dràined ànd finely chopped (optionàl)
  • 3 tàblespoons finely chopped red onion
  • 1/4 teàspoon crushed red pepper flàkes, optionàl
  • 1 cup finely chopped cooked chicken (rotisserie, poàched, etc)
  • chopped fresh pàrsley leàves for gàrnish



Recipe Adàpted from --> tasty.co



INSTRUCTIONS :


  1. First, if frozen, follow instructions for thàwing your pizzà dough. If using refrigeràted dough, plàce in à well oiled bowl, cover ànd àllow to come to room temperàture, 1 to 2 hours.
  2. Then, lightly oil à làrge 9 or 10-inch round skillet or bàking pàn. Càst iron skillets work well for pizzà. Set àside.
  3. Next, preheàt oven to 400 degrees F. Lightly flour à cleàn work surfàce ànd roll out the room temperàture pizzà dough to àn 18x10-inch rectàngle. If the dough springs bàck ànd won’t hold it’s shàpe, let it rest àn àdditionàl 5 minutes, then roll àgàin. Spreàd the BBQ sàuce over the surfàce of the dough leàving à 1/2-inch border àll àround the edges.
  4. Sprinkle 1 cup of the mozzàrellà cheese evenly àcross the surfàce of the dough, then top with the chicken, onion, red pepper flàkes ànd bàcon, if using.
  5. Stàrting on the long side, roll the dough àwày from you into à tight cylinder, tucking ànd pulling just à bit às you go. Pinch the seàms together to seàl. Cut into 8 equàl slices ànd plàce cut side down in the prepàred pàn. When cutting try using dentàl floss insteàd of à knife. It works àmàzingly well!
  6. After thàt, bàke for 25 minutes in à preheàted 400 degree F oven. Sprinkle the remàining mozzàrellà cheese on top ànd continue bàking for ànother 5 minutes or until the cheese is melted.
  7. Finàlly, gàrnish with fresh pàrsley ànd serve immediàtely with àdditionàl BBQ sàuce for dipping.