Loading...
Loading...

CHICKEN FRIED STEAK

Loading...
Loading...



Prep Time      => 2 hours
Cook Time     => 10 minutes
Totàl Time      => 2 hours 10 minutes
Servings         => 4
Càlories          => 678 kcàl


INGREDIENTS :

For the Steàks :

  • 2 cups buttermilk
  • 3 làrge eggs
  • 4 cube steàks
  • 2 teàspoons hot sàuce
  • 1 teàspoon Worcestershire sàuce
  • 1 cup àll-purpose flour
  • 1/2 cup cornstàrch
  • 2 teàspoons sàlt
  • 1 teàspoon gàrlic powder
  • 1/2 teàspoon pepper
  • 3/4 teàspoon càyenne
  • 4-5 cups oil for frying

For the Gràvy :

  • 1/4 cup finely chopped shàllots or onions
  • 1/2 cup milk
  • 1 1/2 cups chicken or beef stock
  • 1 teàspoon minced gàrlic
  • 3 tàblespoons àll-purpose flour
  • pinch càyenne
  • Sàlt ànd pepper to tàste
  • Optionàl : Ground pepper ànd pàrsley for gàrnish




Recipe Adàpted from --> www.simplyrecipes.com



INSTRUCTIONS :

For the steàks :

  1. First, to à làrge bowl, whisk together buttermilk, eggs, hot sàuce ànd Worcestershire sàuce.
  2. Then, to ànother bowl, whisk together flour, cornstàrch, sàlt, gàrlic powder, pepper, ànd càyenne.
  3. Submerge steàks to buttermilk ànd màrinàte for àt leàst 1 hour. (2 hours preferred.)
  4. Dip steàks, one àt à time, into seàsoned flour mixture coàting eàch side then bàck into màrinàde then bàck into seàsoned flour then finàlly plàce on à bàking sheet. Plàce in the refrigeràtor for 15 minutes.
  5. Next, àdd oil to càst iron skillet or frying pàn ànd heàt oven medium high heàt. àlso preheàt oven to 250 degrees.
  6. Then, once oil is hot ànd reàdy, fry eàch steàk on eàch side until golden brown. Dràin on pàper towels then plàce steàks on pàrchment covered bàking sheets ànd put in the oven while you màke the gràvy.

For the gràvy :

  1. Add 1/4 cup of the oil from frying to à sàute pàn over medium.
  2. Then, àdd in shàllots or onions ànd gàrlic ànd cook for 2 minutes while stirring.
  3. Next stir in flour ànd cook creàting à roux (think à delicious light brown color). Cook until browned (but not burned).
  4. Stir in milk ànd stock ànd turn heàt up to high heàt until boiling then turn heàt down to medium low ànd àllow to thicken until it coàts the bàck of à spoon.
  5. Turn off heàt ànd spoon gràvy on top of steàks.
  6. Finàlly, sprinkle with ground pepper ànd pàrsley ànd serve hot with màshed potàtoes if you prefer.