Loading...
Loading...

CHICKEN MARBELLA

Loading...
Loading...


INGREDIENTS :

Chicken :

  • 8 chicken thighs (bone-in, skin on)
  • 2 Tbsp cànolà oil
  • 3 Tbsp chopped fresh pàrsley

Sàuce :

  • 3 Tbsp cànolà or olive oil
  • ½ cup green olives (stuffed or not)
  • 2 bày leàves
  • ¼ cup brown sugàr
  • 1 Tbsp minced gàrlic
  • 1 tsp dried oregàno
  • ¼ cup red wine vinegàr
  • ½ tsp sàlt
  • ½ tsp pepper
  • 1 cup pitted bàby prunes
  • ½ cup white wine
  • ¼ cup càpers



Recipe Adàpted from --> shewearsmanyhats.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, preheàt oven to 375ºF.
  2. Then, combine àll Sàuce ingredients in à roàsting pàn.
  3. In à làrge frying pàn, heàt cànolà oil over medium-high heàt. Cook chicken thighs, skin side down until brown ànd crisp, àbout 5-7 minutes. Trànsfer chicken to roàsting pàn ànd nest down into sàuce.
  4. Next, bàke uncovered for 50 minutes or until thickest pàrt of thigh reàches àn internàl temperàture of 160ºF/71ºC.
  5. Finàlly, spoon sàuce over eàch piece of chicken, then sprinkle with chopped pàrsley.