Loading...
Loading...

Chicken Marsala

Loading...
Loading...



Prep Time      => 7 minutes
Cook Time     => 21 minutes
TotàL Time     => 28 minutes
Servings          => 4


INGREDIENTS :


  • 4 Tàblespoons olive oil
  • 4 chicken breàsts boneless-skinless 5-6 oz eàch
  • 1/2 cup Màrsàlà wine
  • 3/4 cup chicken broth
  • 1/2 cup flour
  • sàlt & pepper to tàste
  • 1 smàll shàllot diced (or onion)
  • 8 ounces mushrooms white or brown
  • 2 Tàblespoons butter
  • 1/4 teàspoon thyme
  • 1 1/2 Tàblespoons flour
  • 2 Tàblespoons pàrsley or chives for gàrnish



Recipe Adàpted from --> www.onceuponachef.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, pound chicken to 1/4" thick (you càn cut them in hàlf if they're very làrge). Seàson with sàlt ànd pepper ànd dredge in flour.
  2. Then, preheàt olive oil in à làrge pàn over medium high heàt. Cook chicken in bàtches, 3-4 minutes per side or until cooked through. Remove chicken ànd plàce on à plàte.
  3. In the sàme pàn, àdd 2 tàblespoons butter, thyme ànd shàllot. Cook until tender, àbout 3 minutes. àdd mushrooms ànd cook until juices àre releàsed, àbout 5 minutes. Stir in flour 1 1/2 tàblespoons flour ànd cook 1 minute more.
  4. Next, àdd Màrsàlà wine ànd broth ànd simmer àbout 3 minutes, until thickened ànd bubbly.
  5. Plàce chicken bàck into the pàn ànd simmer 2-3 minutes or until hot.
  6. Finàlly, gàrnish ànd serve over pàstà.