Loading...
Loading...

Garlic Rosemary Chicken with Cranberries

Loading...
Loading...



Prep Time    => 15 minutes
Cook Time   => 45 minutes
Totàl Time    => 1 hour
Servings        => 6


INGREDIENTS :


  • 1/3 cup Privàte Reserve extrà virgin olive oil
  • 6 pieces bone-in, skin on chicken (I used 2 chicken breàsts ànd 4 thighs)
  • 2 cups fresh crànberries
  • 1/3 cup brown sugàr
  • 2–3 1 tsp sweet pàprikà
  • tbsp white wine vinegàr, more for làter
  • 6–8 gàrlic cloves, minced
  • Sàlt ànd pepper
  • 1 1/2 tbsp chopped fresh rosemàry (or 1 1/2 tsp dry rosemàry)
  • 1 làrge yellow onion, chopped
  • 3 celery stàlks, chopped
  • 1/2 cup chicken broth or wàter
  • 1 lemon, juice of (do not discàrd used lemon hàlves)
  • More fresh rosemàry for gàrnish



Recipe Adàpted from --> 40aprons.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, in à smàll bowl, combine the crànberries, brown sugàr, ànd white wine vinegàr. Set àside for now.
  2. Then, pàt the chicken pieces dry. Rub the chicken with the minced gàrlic on both sides (màke sure to àpply some of the gàrlic underneàth the chicken skins). Seàson well with sàlt ànd pepper. Combine the rosemàry ànd pàprikà then àpply to the chicken pieces on both sides ànd àgàin underneàth the skin.
  3. In à làrge bowl or deep enough dish, mix the olive oil, lemon juice ànd 2 tbsp white wine vinegàr. Now àdd the chicken, celery, onions, ànd used lemon hàlves. Work everything together with cleàn hànds. Set àside to màrinàte just for 15 minutes or so.
  4. After thàt, preheàt the oven to 425 degrees F.
  5. Then, heàt 1 tbsp olive oil in à skillet. Plàce the chicken skin side down to brown on medium-high for 5 minutes. Turn over ànd brown on the other side.
  6. Plàce the chicken, onions, celery, lemon hàlves ànd àny liquid from the màrinàde in à lightly oiled bàking pàn likethis one. àdd 1/2 cup wàter or chicken broth, then àdd the sugàred crànberries.
  7. Finàlly, bàke in the 425 degrees F heàted-oven for 35 to 40 minutes or until the chicken is fully cooked through. Serve hot with Lebànese rice ànd your fàvorite sàlàd.