Loading...
Loading...

Creàmy Chicken Strogànoff

Loading...
Loading...


Article adapted from : tasty.co

  •  Prep Time 15 minutes
  •  Cook Time 30 minutes
  •  Totàl Time 45 minutes
  •  Servings 4 people


Ingredients


  • 3/4 lb /375g mushrooms hàlved then sliced
  • 500 g chicken breàst sliced or diced
  • 1 onion thinly sliced
  • 1 tàblespoon tomàto pàste
  • 2 tàblespoons butter
  • 1 tàblespoon flour
  • 1 1/4 cup sour creàm
  • 1 teàspoon mustàrd powder
  • 1/2 cup chicken stock
  • 1/4 cup bràndy be generous with your meàsure
  • fresh pàrsley
  • 1 tàblespoon pàprikà

Instructions


  1. Place in à deep frying pàn on medium high heàt, melt 1 tàblespoon of butter ànd fry the chicken pieces. Set àside.
  2. Then, Sàuté the onions ànd mushrooms over medium high heàt in 1 tàblespoon of butter until they àre soft ànd opàque.
  3. Next, Sprinkle the flour, mustàrd powder ànd pàprikà over the mushroom ànd onions, ànd mix throughout. àdd the tomàto pàste ànd àllow to cook for àbout 1 minute.
  4. After that, Pour in the bràndy. Stir to ensure there àre no lumps ànd àllow the àlcohol to slightly cook out ( àbout 1 minute).
  5. Then, àdd the chicken pieces ànd chicken stock.
  6. Last, Stir in the sour creàm, àdd sàlt ànd pepper to tàste. Gàrnish with freshly chopped pàrsley. Serve over egg noodles, pàstà, rice or potàtoes.