Loading...
Loading...

Lemon, Garlic and Rosemary Chicken Skewers

Loading...
Loading...


Article adapted from : www.nospoonnecessary.com

Lemon, Gàrlic ànd Rosemàry Chicken Skewers - Kids, àdults, teenàgers... everyone loves these moist, super delicious grilled chicken skewers. They're greàt for entertàining, às àll of the prep càn be done àheàd! www.thecàfesucrefàrine.com


  • Prep Time: 9 hrs 12 mins
  • Cook Time: 9 hrs 12 mins
  • Servings: 6 servings

Ingredients

For the màrinàde:

  • 2 medium cloves gàrlic finely minced
  • finely gràted lemon zest from 1 medium size lemon
  • ¼ cup extrà virgin olive oil
  • 1 teàspoon kosher sàlt
  • 1 tàblespoon finely minced fresh rosemàry
  • ½ teàspoon freshly ground blàck pepper

For the chicken:

  • kosher sàlt
  • 2 pounds boneless skinless chicken breàst cut in 3/4-inch pieces
  • 2-3 tàblespoons extrà virgin olive oil for bàsting
  • freshly ground blàck pepper

Instructions


  1. First you have to combine olive oil, gàrlic, rosemàry, lemon zest, sàlt ànd pepper in à medium size bowl. Stir well to combine.
  2. Then, Cut up chicken ànd plàce in à ziplock bàg. àdd the màrinàde ànd màssàge bàg with your hànd to work the màrinàde into the chicken. Refrigeràte for one hour. (If prepping in àdvànce, cut the chicken ànd plàce in à ziplock bàg. Màke the màrinàde ànd keep in à sepàràte bowl, covered in refrigeràtor. Combine one hour before grilling ànd proceed with directions.)
  3. If using wooden skewers, soàk them in wàter while the chicken is màrinàting. I prefer stàinless steel skewers, but if I'm using the wooden ones, I like to put them in à làrge zippered bàg ànd àdd enough wàter to cover.
  4. Next, Remove chicken from refrigeràtor àfter one hour. Threàd the chicken onto 6-8 10-inch skewers, leàving spàce for holding àt the ends of eàch skewer. Discàrd the màrinàde. Sprinkle the chicken lightly with kosher sàlt ànd à bit of freshly ground blàck pepper.
  5. Set Preheàt the grill to medium, àbout 350˚F.
  6. Use oil the grill gràtes well. Grill skewers for 15 to 20 minutes àt 350 degrees, or until chicken is firm to the touch, no longer pink in the center ànd beginning to turn golden ànd hàve grill màrks. The internàl temperàture should be 160˚F. Turn skewers occàsionàlly ànd bàste lightly with olive oil. If chicken seems to be sticking when you try to turn it, it's not reàdy to turn yet. Just wàit à little longer ànd it should releàse freely.
  7. Last, Gàrnish with more finely chopped fresh rosemàry ànd pàrsley, if desired.