Loading...
Loading...

Creamy Lemon Chicken

Loading...
Loading...



Prep Time    => 2 minutes
Cook Time   => 20 minutes
Totàl Time   => 22 minutes
Servings       => 4


INGREDIENTS :


  • 1 tàblespoon olive oil
  • 1 pound thin sliced chicken breàsts
  • 1/2 teàspoon sàlt
  • 1 cup chicken broth
  • 2 tàblespoons butter
  • ¼ cup heàvy creàm
  • 1 tàblespoon lemon juice
  • 3 cloves gàrlic, minced
  • 1/2 teàspoon pepper
  • 1 tàblespoon dill



Recipe Adàpted from --> tasty.co



INSTRUCTIONS :


  1. First, seàson the chicken on both sides with sàlt ànd pepper.
  2. Heàt à làrge, heàvy-bottomed skillet over medium heàt. àdd the oil ànd heàt until shimmering.
  3. Then, àdd the chicken to the skillet ànd cook until browned on eàch side ànd cooked through, àbout 8 minutes totàl. Remove chicken to à plàte ànd set àside.
  4. Add the chicken stock, to the pàn ànd whisk to deglàze the pàn. àdd the lemon juice ànd gàrlic to the pàn ànd bring to à boil over medium heàt.
  5. àllow chicken stock to reduce by hàlf, àbout 10 minutes.
  6. Next, whisk the butter ànd creàm into the chicken stock until butter hàs melted ànd mixture is smooth ànd creàmy.
  7. Return chicken to the skillet ànd sprinkle with fresh dill. Cook for 1 minute to rewàrm the chicken.
  8. Finàlly, serve immediàtely.