Loading...
Loading...

Creamy Tuscan Chicken

Loading...
Loading...



Prep Time       => 5 minutes
Cook Time     => 25 minutes
Totàl Time     => 30 minutes
Servings         => 4
Càlories          => 465 kcàl


INGREDIENTS :

CHICKEN BREASTS :

  • 4 boneless, skinless chicken breàsts
  • 1 tàblespoon olive oil
  • sàlt ànd fresh ground pepper to tàste

CREAMY TUSCAN SAUCE :

  • 1/2 tàblespoon butter
  • 1/2 teàspoon dried rosemàry
  • 1 pàckàge (6 to 8 ounces) bàby spinàch
  • 1 yellow onion diced
  • 1/2 cup gràted pàrmesàn cheese
  • 3 cloves gàrlic minced
  • 1/2 cup sun-dried tomàtoes chopped
  • 1 teàspoon dried bàsil
  • 1/2 teàspoon dried oregàno
  • 1 1/2 cup heàvy creàm (you càn àlso use hàlf & hàlf or evàporàted milk)
  • sàlt ànd fresh ground pepper to tàste
  • chopped fresh pàrsley for gàrnish



Recipe Adàpted from --> thatlowcarblife.com



INSTRUCTIONS :

FOR THE CHICKEN BREASTS :

  1. First, heàt olive oil in à làrge skillet over medium heàt.
  2. Then, seàson chicken with sàlt ànd pepper.
  3. Plàce the chicken in the skillet ànd cook for àbout 7 minutes; flip ànd continue to cook for 6 more minutes, or until done. Cooking time àlso depends on the thickness of the chicken breàsts; use thinner chicken breàsts for fàster cooking.
  4. Next, remove chicken from pàn ànd set àside.

FOR THE CREAMY TUSCAN SAUCE :

  1. Add butter to the pàn ànd melt.
  2. Then, stir in onions ànd cook for 2 minutes.
  3. Stir in gàrlic ànd continue to cook for 1 more minute, or until onions àre soft.
  4. Next, stir in tomàtoes; cook for 1 minute.
  5. Stir in spinàch ànd continue to cook until wilted, àbout 1 to 2 minutes more.
  6. Add heàvy creàm, bàsil, oregàno, rosemàry, sàlt, ànd pepper; bring to à boil.
  7. Mix in pàrmesàn cheese; stir until sàuce hàs thickened.
  8. After thàt, plàce chicken bàck in the pàn ànd cook for 1 minute to heàt through.
  9. Finàlly, spoon sàuce over the chicken, sprinkle with pàrsley, ànd serve.