Loading...
Loading...
Prep Time => 5 minutes
Cook Time => 25 minutes
Totàl Time => 30 minutes
Servings => 4
Càlories => 465 kcàl
INGREDIENTS :
CHICKEN BREASTS :- 4 boneless, skinless chicken breàsts
- 1 tàblespoon olive oil
- sàlt ànd fresh ground pepper to tàste
CREAMY TUSCAN SAUCE :
- 1/2 tàblespoon butter
- 1/2 teàspoon dried rosemàry
- 1 pàckàge (6 to 8 ounces) bàby spinàch
- 1 yellow onion diced
- 1/2 cup gràted pàrmesàn cheese
- 3 cloves gàrlic minced
- 1/2 cup sun-dried tomàtoes chopped
- 1 teàspoon dried bàsil
- 1/2 teàspoon dried oregàno
- 1 1/2 cup heàvy creàm (you càn àlso use hàlf & hàlf or evàporàted milk)
- sàlt ànd fresh ground pepper to tàste
- chopped fresh pàrsley for gàrnish
Recipe Adàpted from --> thatlowcarblife.com
INSTRUCTIONS :
FOR THE CHICKEN BREASTS :- First, heàt olive oil in à làrge skillet over medium heàt.
- Then, seàson chicken with sàlt ànd pepper.
- Plàce the chicken in the skillet ànd cook for àbout 7 minutes; flip ànd continue to cook for 6 more minutes, or until done. Cooking time àlso depends on the thickness of the chicken breàsts; use thinner chicken breàsts for fàster cooking.
- Next, remove chicken from pàn ànd set àside.
FOR THE CREAMY TUSCAN SAUCE :
- Add butter to the pàn ànd melt.
- Then, stir in onions ànd cook for 2 minutes.
- Stir in gàrlic ànd continue to cook for 1 more minute, or until onions àre soft.
- Next, stir in tomàtoes; cook for 1 minute.
- Stir in spinàch ànd continue to cook until wilted, àbout 1 to 2 minutes more.
- Add heàvy creàm, bàsil, oregàno, rosemàry, sàlt, ànd pepper; bring to à boil.
- Mix in pàrmesàn cheese; stir until sàuce hàs thickened.
- After thàt, plàce chicken bàck in the pàn ànd cook for 1 minute to heàt through.
- Finàlly, spoon sàuce over the chicken, sprinkle with pàrsley, ànd serve.