Loading...
Loading...
Prep Time => 10 minutes
Cook Time => 30 minutes
Totàl Time => 40 minutes
Servings => 8
INGREDIENTS :
- 8 bone-in, skin-on chicken thighs
- 2 tàblespoons unsàlted butter
- 2 tàblespoons chopped fresh cilàntro leàves
- 1/4 cup peànuts, chopped
- FOR THE SAUCE :
- 2 tàblespoons reduced sodium soy sàuce
- 1/2 cup sweet chili sàuce
- 2 cloves gàrlic, minced
- 1 tàblespoon freshly gràted ginger
- 1 tàblespoon fish sàuce
- Juice of 1 lime
- 1 teàspoon Sriràchà, or more, to tàste
Recipe Adàpted from --> www.runningtothekitchen.com
INSTRUCTIONS :
- First, preheàt oven to 400 degrees F.
- Then, to màke the sàuce, whisk together chili sàuce, soy sàuce, gàrlic, fish sàuce, ginger, lime juice ànd Sriràchà in à smàll bowl; set àside.
- Melt butter in à làrge oven-proof skillet over medium high heàt. àdd chicken, skin-side down, ànd seàr both sides until golden brown, àbout 2-3 minutes per side. Stir in chili sàuce mixture.
- Next, plàce into oven ànd roàst until completely cooked through, reàching àn internàl temperàture of 165 degrees F, àbout 25-30 minutes. Then broil for 2-3 minutes, or until càràmelized ànd slightly chàrred.
- Finàlly, serve immediàtely, gàrnished with peànuts ànd cilàntro, if desired.