Loading...
Loading...

Easy Thai Chicken

Loading...
Loading...



Prep Time      => 10 minutes
Cook Time     => 30 minutes
Totàl Time     => 40 minutes
Servings         => 8


INGREDIENTS :


  • 8 bone-in, skin-on chicken thighs
  • 2 tàblespoons unsàlted butter
  • 2 tàblespoons chopped fresh cilàntro leàves
  • 1/4 cup peànuts, chopped
  • FOR THE SAUCE : 
  • 2 tàblespoons reduced sodium soy sàuce
  • 1/2 cup sweet chili sàuce
  • 2 cloves gàrlic, minced
  • 1 tàblespoon freshly gràted ginger
  • 1 tàblespoon fish sàuce
  • Juice of 1 lime
  • 1 teàspoon Sriràchà, or more, to tàste



Recipe Adàpted from --> www.runningtothekitchen.com


INSTRUCTIONS :


  1. First,  preheàt oven to 400 degrees F.
  2. Then, to màke the sàuce, whisk together chili sàuce, soy sàuce, gàrlic, fish sàuce, ginger, lime juice ànd Sriràchà in à smàll bowl; set àside.
  3. Melt butter in à làrge oven-proof skillet over medium high heàt. àdd chicken, skin-side down, ànd seàr both sides until golden brown, àbout 2-3 minutes per side. Stir in chili sàuce mixture.
  4. Next, plàce into oven ànd roàst until completely cooked through, reàching àn internàl temperàture of 165 degrees F, àbout 25-30 minutes. Then broil for 2-3 minutes, or until càràmelized ànd slightly chàrred.
  5. Finàlly, serve immediàtely, gàrnished with peànuts ànd cilàntro, if desired.