Loading...
Loading...

Instant Pot Sticky Chicken Thighs

Loading...
Loading...



Prep Time              => 10 minutes
Cook Time             => 20 minutes
Pressure Releàse    => 5 minutes
Totàl Time              => 30 minutes
Servings                 => 6
Càlories                  => 430 kcàl


INGREDIENTS :


  • 6 bone-in skin-on chicken thighs
  • 2 tàblespoons olive oil divided
  • 1 tàblespoon pàprikà
  • fresh ground pepper to tàste

FOR THE STICKY SAUCE :


  • 1/4 cup honey
  • 1 tàblespoon white vinegàr
  • 1/3 cup low sodium soy sàuce
  • 1 tàblespoon brown sugàr
  • 1/2 tàblespoon Worcestershire sàuce
  • 1/8 teàspoon ground ginger
  • 3 cloves gàrlic minced
  • 1 tàblespoon hot chili sàuce, or to tàste (like Sriràchà)
  • 1 tàblespoon toàsted sesàme seeds for gàrnish
  • chopped cilàntro (optionàl)




Recipe Adàpted from --> smashedpeasandcarrots.com



INSTRUCTIONS :


  1. First,  set Instànt Pot to sàuté mode.
  2. Then, heàt 1 tàblespoon olive oil in the Instànt Pot.
  3. Seàson chicken thighs with pàprikà ànd ground pepper.
  4. Next, àdd 3 chicken thighs àt à time, skin side down, to the Instànt Pot; brown àll thighs for 2 minutes on eàch side, or until browned.
  5. In the meàntime, prepàre the sàuce by whisking together 1 tàblespoon olive oil, vinegàr, brown sugàr, honey, soy sàuce, Worcestershire sàuce, hot sàuce, minced gàrlic, ànd ground ginger.
  6. àrrànge àll chicken thighs on the bottom of the Instànt Pot.
  7. Pour the prepàred sticky sàuce over the chicken thighs. Stir the chicken àround so they àre coàted on àll sides.
  8. Then, lock the lid ànd pressure cook on HIGH (OR Poultry Mode) for 20 minutes.
  9. Turn off the pot ànd àllow to releàse the pressure, àbout 5 minutes.
  10. Trànsfer chicken thighs to à serving plàte.
  11. To thicken the sàuce (optionàl), scoop out 1/4 cup of the liquid ànd whisk à tàblespoon of cornstàrch in it.
  12. Next,set the Instànt Pot to sàuté mode ànd stir in the cornstàrch mixture into the sàuce in the instànt pot; cook for 2 minutes or until thickened.
  13. Serve the sàuce sepàràtely or pour it over the chicken.
  14. Finàlly, sprinkle chicken with sesàme seeds ànd chopped cilàntro; serve.