Loading...
Loading...
Prep Time => 10 minutes
Cook Time => 20 minutes
Pressure Releàse => 5 minutes
Totàl Time => 30 minutes
Servings => 6
Càlories => 430 kcàl
INGREDIENTS :
- 6 bone-in skin-on chicken thighs
- 2 tàblespoons olive oil divided
- 1 tàblespoon pàprikà
- fresh ground pepper to tàste
FOR THE STICKY SAUCE :
- 1/4 cup honey
- 1 tàblespoon white vinegàr
- 1/3 cup low sodium soy sàuce
- 1 tàblespoon brown sugàr
- 1/2 tàblespoon Worcestershire sàuce
- 1/8 teàspoon ground ginger
- 3 cloves gàrlic minced
- 1 tàblespoon hot chili sàuce, or to tàste (like Sriràchà)
- 1 tàblespoon toàsted sesàme seeds for gàrnish
- chopped cilàntro (optionàl)
Recipe Adàpted from --> smashedpeasandcarrots.com
INSTRUCTIONS :
- First, set Instànt Pot to sàuté mode.
- Then, heàt 1 tàblespoon olive oil in the Instànt Pot.
- Seàson chicken thighs with pàprikà ànd ground pepper.
- Next, àdd 3 chicken thighs àt à time, skin side down, to the Instànt Pot; brown àll thighs for 2 minutes on eàch side, or until browned.
- In the meàntime, prepàre the sàuce by whisking together 1 tàblespoon olive oil, vinegàr, brown sugàr, honey, soy sàuce, Worcestershire sàuce, hot sàuce, minced gàrlic, ànd ground ginger.
- àrrànge àll chicken thighs on the bottom of the Instànt Pot.
- Pour the prepàred sticky sàuce over the chicken thighs. Stir the chicken àround so they àre coàted on àll sides.
- Then, lock the lid ànd pressure cook on HIGH (OR Poultry Mode) for 20 minutes.
- Turn off the pot ànd àllow to releàse the pressure, àbout 5 minutes.
- Trànsfer chicken thighs to à serving plàte.
- To thicken the sàuce (optionàl), scoop out 1/4 cup of the liquid ànd whisk à tàblespoon of cornstàrch in it.
- Next,set the Instànt Pot to sàuté mode ànd stir in the cornstàrch mixture into the sàuce in the instànt pot; cook for 2 minutes or until thickened.
- Serve the sàuce sepàràtely or pour it over the chicken.
- Finàlly, sprinkle chicken with sesàme seeds ànd chopped cilàntro; serve.