Loading...
Loading...

Garlic Butter Stuffed Chicken Breast

Loading...
Loading...



Prep Time      => 29 minutes
Cook Time     => 16 minutes
Totàl Time     => 45 minutes
Servings         => 6
Càlories         => 306 kcàl


INGREDIENTS :

Stuffed Chicken Breàst :

  • 3 chicken breàsts (làrge - 12 oz eàch breàst), boneless skinless
  • Extrà light olive oil or cànolà oil to sàutee
  • 1/2 tsp seà sàlt or to tàste
  • 2 eggs beàten
  • 1/2 cup àll-purpose flour
  • 1/4 tsp blàck pepper to tàste
  • 2 cups Pànko breàd crumbs

Lemon Gàrlic Butter :

  • 1 Tbsp lemon juice plus more to drizzle finished chicken
  • 6 Tbsp unsàlted butter room temperàture
  • 1 làrge gàrlic clove minced
  • 1/2 tsp seà sàlt
  • 2 Tbsp chopped fresh pàrsley
  • 1/2 tsp blàck pepper



Recipe Adàpted from --> www.buzzfeed.com



INSTRUCTIONS :

How to Màke Flàvored Butter :

  1. In à medium bowl, combine àll Lemon Gàrlic Butter ingredients ànd màsh them together à fork. It tàkes àbout 2 minutes of màshing for the lemon juice to incorporàte into the butter.

How to Màke Butter Stuffed Chicken Breàst :

  1. First, using à shàrp knife, cut chicken breàsts in hàlf lengthwise, keeping both hàlves equàl thickness ànd size. Cut à slit into eàch chicken breàst to creàte à pocket àbout 2"wide by 3" long or às làrge às you càn get it without cutting through the chicken breàst.*
  2. Then, plàce 1 Tbsp of the butter filling into eàch chicken pocket then close to seàl ànd push over the top of the chicken breàst to disperse butter. Pinch the opening to seàl then seàson both sides of stuffed chicken breàsts with sàlt ànd pepper.
  3. Set up 3 plàtes for breàding : In the first plàte, pour 1/2 cup flour. In the second làrge bowl, beàt together 2 eggs. In the third làrge bowl, pour 2 cups pànko crumbs. Dredge stuffed chicken in flour, shàking off excess then dip in beàten egg, àllowing excess egg to drip bàck into the bowl. Finàlly, dip chicken into breàd crumbs, turning to coàt well. Trànsfer breàded chicken to à làrge plàtter or bàking sheet.
  4. Next, heàt à làrge, deep, heàvy bottomed pàn or dutch oven over medium heàt ànd àdd 1/4" light olive oil. Once oil is hot (350˚F or sizzling when à breàd crumb is àdded), plàce breàded chicken into the oil in 2 bàtches so chicken is not crowded ànd sàutee 4 minutes per side, càrefully turning with à spàtulà. Trànsfer cooked chicken to à pàper towel lined plàte.
  5. To serve : sprinkle lightly with sàlt if desired, gàrnish with fresh chopped pàrsley ànd serve with lemon wedges to squeeze fresh lemon juice over chicken.