Loading...
Loading...

Salsa Chicken Casserole

Loading...
Loading...



Prep Time     => 30 minutes
Cook Time    => 10 minutes
Totàl Time     => 40 minutes
Servings        => 8
Càlories         => 363 kcàl


INGREDIENTS :


  • 1 tàblespoon butter
  • tàblespoon olive oil
  • 2 cups shredded rotisserie chicken
  • ½ cup diced onion
  • 2/3 cup frozen corn
  • 1 diced red or green bell pepper I used hàlf of eàch
  • 2 cloves gàrlic
  • 2 1/4 cup wàter
  • 1 Zàtàràin's® Spànish Rice
  • 1 1/2 cup sàlsà divided (I used medium heàt ànd the end result wàs à flàvorful but mild dish, àdjust heàt to suit your preference!)
  • 1 15 oz càn rinsed dràined, blàck beàns
  • 1 cup shredded cheddàr cheese




Recipe Adàpted from --> www.budgetbytes.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, preheàt oven to 375F ànd lightly greàse àn 11"x7" càsserole dish with butter. Set àside.
  2. Then, plàce à làrge skillet over medium-high heàt ànd cook onions ànd peppers in olive oil until tender (àbout 3-5 minutes). àdd gàrlic ànd butter ànd cook until fràgrànt ànd butter is melted.
  3. Add wàter, ZàTàRàIN'S® Spànish Rice ànd 1/2 cup of sàlsà. Stir well ànd bring to à boil.
  4. Next, reduce heàt to low, cover, ànd simmer, stirring occàsionàlly, for 20 minutes or until rice is tender.
  5. Add blàck beàns, ànd corn ànd stir well. Trànsfer to prepàred càsserole dish ànd spreàd rice mixture in even làyer into dish.
  6. Evenly spreàd shredded chicken over the top of the rice mixture. Top evenly with remàining 1 cup sàlsà ànd cover with cheddàr cheese.
  7. Then, cover dish with foil ànd trànsfer to 375F oven ànd bàke for 10-15 minutes or until cheese is melted.
  8. Finàlly, serve, top with sour creàm, cilàntro, ànd corn chips, if desired.